Dagens - Brea

2012-09-18 ♥ 19:42:00 Brea
Idag tänkte jag först att Brea skulle få springa av sig då jag känner hur hon bara samlar en massa energi nu! Men det var så mörkt så visste inte riktigt när den enorma skuren skulle komma så valde att hitta på något med henne inne istället. 
Hämtade fram den stora presenningen och la ut i hela stallgången och så tränade vi lite med presenning istället och det gick jätte bra! Brea fick ju gå över en i somras en gång men innan det har hon nog aldrig gått över och så tidigare.. Började med att hon bara fick gå över den vilket hon inte brydde sig om, bad mamma och Lina att de skulle stå i var sin ände och liksom "viffta" med den så det blev som vågor medan Brea och jag gick över, gick jätte bra! Brea stannade till och med i mitten någon gång och bara stod där haha! 
Sen höll de upp den så den hängde så fick Brea gå jämte den och det var lite läskigare men hon skötte sig jätte fint! Efter en stund när hon kände sig trygg med den där så gjorde vi "vågen" där också så den rörde sig väldigt mycket när hon gick förbi och sen gjorde vi också så gången hon gick i mellan (boxväggen och presenningen) blev allt smalare och i slutet var gången lika bred som Brea själv och med presenningen utsträckt så blir det en gång på cirka 5 meter. Även här var hon cool lugn i slutet och bara stod i mitten så vi testade även att lägga presenningen på hennes rygg och det gick också jätte bra! Hon "kastade" sig inte eller gjorde någonting sådant en enda gång idag. 

Det är väldigt roligt men också nyttigt att miljöträna sin häst och med presenning kan man hitta på så mycket! Är väldigt förvånad över hur lugn Brea var, förra sommaren hade jag sådan där höbals plast och testade lägga över ryggen på henne och då var hon jätte spänd och gick iväg, idag var hon riktigt lugn så det är skönt att det gått framåt och att hon litar på mig, det var ju ändå bara andra gången hon fick stöta på presenningen! :) Synd att jag inte bad någon att ta kort eller filma, så duktig som hon var idag! Får göra det nästa gång! :) 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Filma eller ta kort nästa gång! Roligt skulle det vara att se (:

2012-09-20 @ 14:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0