Dålig uppdatering.

2012-09-30 ♥ 22:03:43 Allmänt Kommentarer (0)
I helgen har jag haft kass uppdatering här, har inte orkat och har heller inte haft något skojj att berätta.. Med Brea står det rätt still just nu, känner inte riktigt någon motivation och det beror säkert på vädret då jag blir väldigt omotiverad av regn i cirka två veckor. Jag har inget emot att stå ute i regnet och träna det är bara det att man blir så hindrad då det blir så halt i gräset och Brea som alltid ska busa till det och har noll koll på benen så bruka hon alltid halka och sådant.. 
Idag var det dock sol ute, men kände inte riktigt för att göra något när jag väl kom ut så det fick bli en stund mys inne i stallet och lite pyssel. Brea verkar dock inte störas av att vila, hon har ju stått i nästan två veckor och jag får lite smått panik över detta, får så dåligt samvete men samtidigt så kan hon behöva vila då hon ridits rätt mycket nu det senaste (innan mega regn perioden) och det skadar ju aldrig för en 4 åring att få någon veckas vila ibland. 
Försöker peppa mig själv lite men det känns som ett stopp med träningen ifrån marken och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, har mängder av ideér men så är det motivationen där ;) 

Nästa vecka har jag dock bestämt mig för att sätta igång henne igen vilket hon säkert kommer tycka är roligt, redan imorgon ska jag och Brea rida våran första barock-lektion för mamma vilket jag ser fram emot! Kanske kanske det blir en tripp bort till ridbanan också med Brea, vi har pratat om det men det beror på vädret, just nu står det regn, haha. Känner också att jag vill försöka komma igång med träningen från marken men som sagt där känns det som om att det står stopp just nu och kan inte riktigt sätta fingret på varför, tycker Brea är rätt svår i vissa lägen att tyda kanske därför, men tror igentligen inte att det är de som hindrar mig då jag brukar komma på det.. Ser verkligen fram emot våran första träning som börjar närma sig, längtar så och jag är säker på att min motivation kommer stå på topp därefter! Innan har jag ju tränat med Bonnie men nu har det inte blivit av på två år och jag har inte tränat för någon på två år och då känns det som om att jag behöver det nu för att komma igång, lite hjälp och spark i baken och komma igång igen! :) Längtar! 
Fredag och rea!

2012-09-28 ♥ 10:57:59 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det äntligen Fredag! Så skönt och ännu skönare när jag ska hämta min vinterjacka plus att det är rea på Charlis häst & hund så dit ska jag! 
Har en del jag ska kolla efter som Brea behöver, lite vintersaker speciellt då jag har ett enda ländtäcke till henne och benreflexer.. 

Några saker jag ska kolla efter/köpa:
- Reflexer
- Ländtäcke/ reflexländtäcke
- Vantar och strumpor


Dagens - Brea

2012-09-27 ♥ 20:05:42 Brea Kommentarer (0)
Ikväll har jag ridit Brea, första gången på lite mer än två veckor och det kändes kan jag lova gudarna! Hon var väldigt pigg och framåt redan i skritten, hon sökte sig neråt och gick jätte fint! Hade även lagt fram lite bommar så det blev rätt länge i skritten, skrittade också över lite bommar vilket Brea tyckte var lite svårt men fick ihop det tillslut. 
Sen var det dags för traven och jag har nog aldrig varit så rädd på Brea som jag var idag!! Inte för farten som hon satte upp utan rädd för att hon skulle halka då det var väldigt lerigt i spåren efter att ha regnat i flera dagar.. 
Brea satte liksom upp ett tempo i 190 blås och stolparna bara svischade förbi, värre än en bergochdalbana! Hon skulle ju såklart också envisas med att springa i spåren och vet inte hur många gånger jag bara höll andan haha. Hon blev ju aldrig trött heller och snabbare och snabbare gick det haha hon tyckte det var väldigt roligt! Tänkte först jag skulle strunta i traven då det var rätt slirigt och med hennes fart så var jag orolig hela tiden, det fanns liksom inget mellan läge utan fullt ös eller skritt haha. 
Men vi klarade oss! Hon blev dock aldrig trött men jag vågade liksom inte fortsätta efter några minuters travande och idag kände jag verkligen vad liten banan var, hon hade verkligen behövt en större volt för att få ut sina steg i den farten, tur att vi pratar om att bredda banan om hon ska fortsätta såhär! ;)
När jag skrittade av henne hade hon öronen spettsade hela tiden och trampade på som aldrig förr, hon längde verkligen ut stegen och någon sådan skritt på henne har jag då aldrig känt! Så skönt och roligt när man märker att hästen tycker det är så roligt! :)


Brea när jag tog in henne - såg i alla fall ut som om att det skulle bli ett lugnt pass ;)

Gårdagens Brea

2012-09-25 ♥ 07:40:32 Brea Kommentarer (0)
Igår orkade jag inte blogga då jag kom in rätt sent från stallet och då stod mat på schemat! 
Var i alla fall ute och gick med Brea, syster red på Alice och mamma gick med. Vi gick bort till ridbanan som ligger någon kilometer ifrån oss som vi ska åka till någon dag med Brea. Vi gick bort dit genom skogen och påvägen hem tog vi stora vägen så Brea fick även lite trafikträning vilket som är nyttigt. Hon skötte sig jätte fint hela rundan som tog 1½ timma! Hon var riktigt trött mot slutet och var jätte glad över att få komma hem sen, haha lilla Brea, hon är ju inte van vid att gå så långa rundor och så är det ju mycket nytt för henne ute i skogen. Men det gick i alla fall jätte bra! :)Vi gick något varv på banan och Brea fick nosa runt och kika på konstiga hinder också :)

Söndag

2012-09-23 ♥ 10:11:06 Allmänt Kommentarer (0)
Usch denna helgen har det verkligen vart trist väder.. Regn regn och regn men nu idag på morgonen är det i alla fall uppehåll för första gången typ? haha! Vaknade i alla fall av att en häst sprang fram och tillbaka ute på vägen och när jag klev upp ur sängen och tittade ut var det en häst på våran tomt som hoppade ut igen på vägen över staketet.. När jag kom ut hade mamma och några grannar redan fångat den, någon liten 2 åring som kommit fel. 
Igår så regnade det exakt hela dagen så Brea fick komma in en sväng på kvällen bara, vi har också börjat med den nya sadelkammaren så igår slog vi ner några väggar och spickat och idag fortsätter det! 
Hoppas det kommer vara lite uppehåll idag så jag och Brea kan rida lite sen, hon behöver verkligen röra på sig :)

Svar på frågor - del 3

2012-09-23 ♥ 10:00:00 Svar på frågor Kommentarer (0)
1. Önskar inte du ibland att Brea var äldre så du kunde rida mer, galopparbete, rida ut osv?
Jo ibland, blir lite enformigt att bara rida på banan men man får försöka komma på saker som gör lite variation, har turen att jag har en häst som älskar ridning om det så bara är skritt. Men jag tycker det är jätte roligt med unghäst så det är inte så jobbigt, ibland längtar man ut i skogen men vi är ju snart där och än får jag nöja mig med promenader för hand vilket som också är både roligt och mysigt! 

2. Kommer Brea ha täcke i vinter? Eller har hon redan det?
Ja hon kommer ha vintetäcke på sig i år men än har hon inget täcke och de går fortfarande ute på nätterna och hon klarar sig fint! 

3. Har Brea skor?
Nej inte nu, hon hade det när hon kom men de har vi plockat av förra vintern då hon inte behöver några. Kanske att hon kan behöva skor när jag börjar rida ut henne mer flitigt då vi nästan bara har grusvägar häromkring men med de promenader vi gör klarar hon sig bra än. Vill helst ha henne barfota men får se, inga planer på skor än på länge i alla fall.

4. Hur högt har Brea hoppat med dig och utan?
Med mig på ryggen har hon inte hoppat något, vi har bara skrittat över bommar men hade tänkt att lägga in mer bommar i trav och även lite "cavaletti", vi får väll se hur det går haha! Själv är jag ingen hoppmänniska men kan tycka det är kul med små hinder ibland och terränghinder, men Brea tycker det är roligt att hoppa och speciellt stockar! Utan mig har hon hoppat små hinder bara och som högst är nog tunnan men den vet jag inte hur hög den är. 5. Vad är det roligaste som Brea vet att göra?
Rida och free shaping och speciellt att stå på saker! Haha! Men hon bruka tycka det mesta är roligt, med de två sakerna tycker hon är lite extra kul, hon är en liten arbetsmyra! :)

Svar på frågor - del 2

2012-09-22 ♥ 10:00:00 Svar på frågor Kommentarer (1)
1. Har du inne Brea varje dag? Varför?
Jag brukar alltid försöka att ta in Brea någon stund varje dag då jag tycker det är viktigt att bara umgås med sin häst också. Ibland när jag har inne henne står hon i boxen och äter medan jag bara studerar, mysigt! Men oftast blir det att jag ryktar om jag inte ska göra något med henne. Viktigt och man lär känna sin häst mycket mer! 

2. Har du planer på att tävla Brea något?
Jag vet inte, har funderat på om man ska starta någon liten någon gång bara för skojjs skull och för att Brea ska få komma iväg och se något annat då det är väldigt nyttigt för henne som lätt blir lite nervös av sig. Men har absolut inga planer på att hon ska bli någon tävlingshäst! 

3. Vad har du för planer med henne nu under vintern?
Att hon inte ska bli som förra vintern! Haha! Brea blir väldigt pigg och har mycket energi under vintern/hösten. Förra vintern var hon helt galen, pigg och ja bara för mycket, jag kunde inte göra något med henne då hon var för pigg! Hon bara halkade omkull i snön om jag longerade och rida var det inte frågan om. Så mitt mål med denna vintern är att försöka hålla igång henne så gott som det går och kanske komma ut i skogen lite mer, både från rygg och mark. 

En brallig Brea under förra vintern när hon fick springa av sig - en av de få gånger då jag alltid var lika rädd att hon skulle bralla och halka omkull helt som hon gjorde en gång ordentligt! 

4. Hur länge är Brea riden?
Hon kom till mig i mitten av Juli 2011 och då var hon riden i cirka 1 månad, sedan vilade hon hela hösten/vintern och en bra bit in på våren 2012 så hon är inte riden sådär jätte mycket faktiskt men nu i sommar har jag lagt mycket krut på ridningen vilket som känns och hon har blivit mycket säkrare själv och mer stabil i ridningen. 

Bild ifrån min första uppsittning på Brea, sommaren 2011. Kom ihåg att det gick på cirka 7 gånger av all ridning och bara träna halt då hon absolut inte förstod detta och bara trampade iväg ;)

5. Hur gammal är du?
Jag är 18.

6. Hur lång är du och hur hög är Brea?
Jag är ynka 160 cm och Brea är 164 i manken. 


JW ridbyxor

2012-09-21 ♥ 10:37:54 Utrustning Kommentarer (0)
Funderar på om jag ska sälja mina röda, helskodda John Whotaker ridbyxor då jag verkligen inte använder dom och de bara ligger hemma och skräpar. Köpte dom förra sommaren i Falsterbo och har nog bara använt dom max tre gånger så de är som nya. Svar på frågor - del 1

2012-09-21 ♥ 09:00:00 Svar på frågor Kommentarer (0)
1. Vem är Brea efter? 
Hon är efter Hinne 427, de verkar vara väldigt lika i temperament vad jag sett på filmer. 


Hinne 427 - bild lånad ifrån Google.

2. Hur är Brea att lasta?
Brea gillar verkligen inte transporter och blir väldigt nervös om den står framställd på stallplanen eller om hon ser att någon kör med den utanför stallet, hon kan ibland till och med ställa sig och börja skaka, men när man väl ska lasta henne så går hon bara rakt på. Tror hon bara åkt lastbil tidigare. 

3. Vad har ni valt för hingst?
Jag antar att du menar till Ivana? Roligt att hon faktiskt var dräktig och ska bli spännande att se vad det blir för fölunge! Vi har betäckt henne med en PRE hingst som heter Imperioso Hm. 


Imperioso Hm när han stod i Spanien. Bild lånad ifrån stuteriet.

4. Går du i skolan i Jönköping?
Ja det gör jag, på JB gymnasiet. 

5. Är din mamma hästmassör?
Ja det är hon, perfekt! ;)

6. Vad rider du med för bett på Brea?
Jag byter lite mellan ett rätt tjockt tredelat bett med en sådan där kula i mitten och så rider jag även på ett portugisiskt stångbett. 

 
7. Gud vad många schabrak du har! Hur många har du? 
Ja du, det var en bra fråga, har en hel del men vet inte antalet exakt. Kanske just nu byter mellan 6-7 schabrak, jag älskar schabrak och tycker det är jätte roligt! 

8. Vad har Brea för temperament?
Hon är Friesern med mer temperament och rätt hett temperament när hon väl sätter den sidan till men såklart också världens mysigaste, det är olika det där och är olika dag till dag men hon är absolut den "Frieser sorten med vassare temperament"! Delar upp svaren så det inte blir så många i ett inlägg annars - det går fortfarande bra att ställa frågor till frågestunden! :)

Torsdag

2012-09-20 ♥ 19:35:47 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har det verkligen varit konstigt väder, ena sekunden är det sol och den andra så öser regnet ner.. Tog in stona och hade tänkt att longera Brea då hon har så fruktansvärt mycket energi, stått allt för många dagar nu!! Precis när jag knäppt klart kapsonen så bara öser regnet ner, det var bara att plocka av Brea kapsonen och ställa in henne i en box, blir ju på tok för blött i gräset för min klant tyvärr.. Usch gillar inte att hon står så mycket nu, hon blir så himla tokig av all energi men vädret är inte det bästa tyvärr, om vi inte hade haft gräsbana hade jag inte alls brytt mig om regnet men nu måste man ju det. Imorgon ska hon i alla fall gå! Ska nog regna imorgon men det måste bli något i alla fall.

Onsdag

2012-09-19 ♥ 20:04:16 Allmänt Kommentarer (0)
Onsdag idag och det betyder att jag har haft praktik hela dagen, kl. 09.00-18.00 så jag är väldigt trött nu samt ont i fötterna, är ju inte van vid att springa runt så men det är roligt i alla fall! Var inte uppe i stallet förns vid halv 7 -7 tiden och gud vad kallt det var ute, och började nästan bli mörkt då... Usch nu är vintern påväg. Tycker om vintern och tycker det är mysigt om det är en riktig vinter! Det enda som är så trist är att det är svart ute innan man äns hinner kommer hem från skolan... 

Var bara ute i hagen idag och hälsade på Brea och de andra, hon var längst ner såklart så trippade bort till dom och sen när jag skulle gå tillbaka skulle Brea såklart hänga med. Hon tog snabbt täten och gick på i rask takt ändan upp till grinden och ville komma in, stackaren får man inte dåligt samvete då!? Usch man känner sig som världens hemskaste person ju! Men jaja, så fick det tyvärr bli, hade ingen tid då jag är hos pappa samt att jag var så himlans trött! Men imorgon blir det kanske långpromenad med Brea, om vädret tillåter! :)


Lämna en häst såhär är jobbigt! När hon vill hänga med och gått hela vägen upp för att jag sen ska vända på klacken och gå utan henne, usch man får ju dåligt samvete i en vecka ungefär! 

Dagens - Brea

2012-09-18 ♥ 19:42:00 Brea Kommentarer (1)
Idag tänkte jag först att Brea skulle få springa av sig då jag känner hur hon bara samlar en massa energi nu! Men det var så mörkt så visste inte riktigt när den enorma skuren skulle komma så valde att hitta på något med henne inne istället. 
Hämtade fram den stora presenningen och la ut i hela stallgången och så tränade vi lite med presenning istället och det gick jätte bra! Brea fick ju gå över en i somras en gång men innan det har hon nog aldrig gått över och så tidigare.. Började med att hon bara fick gå över den vilket hon inte brydde sig om, bad mamma och Lina att de skulle stå i var sin ände och liksom "viffta" med den så det blev som vågor medan Brea och jag gick över, gick jätte bra! Brea stannade till och med i mitten någon gång och bara stod där haha! 
Sen höll de upp den så den hängde så fick Brea gå jämte den och det var lite läskigare men hon skötte sig jätte fint! Efter en stund när hon kände sig trygg med den där så gjorde vi "vågen" där också så den rörde sig väldigt mycket när hon gick förbi och sen gjorde vi också så gången hon gick i mellan (boxväggen och presenningen) blev allt smalare och i slutet var gången lika bred som Brea själv och med presenningen utsträckt så blir det en gång på cirka 5 meter. Även här var hon cool lugn i slutet och bara stod i mitten så vi testade även att lägga presenningen på hennes rygg och det gick också jätte bra! Hon "kastade" sig inte eller gjorde någonting sådant en enda gång idag. 

Det är väldigt roligt men också nyttigt att miljöträna sin häst och med presenning kan man hitta på så mycket! Är väldigt förvånad över hur lugn Brea var, förra sommaren hade jag sådan där höbals plast och testade lägga över ryggen på henne och då var hon jätte spänd och gick iväg, idag var hon riktigt lugn så det är skönt att det gått framåt och att hon litar på mig, det var ju ändå bara andra gången hon fick stöta på presenningen! :) Synd att jag inte bad någon att ta kort eller filma, så duktig som hon var idag! Får göra det nästa gång! :) 


Frågestund!

2012-09-17 ♥ 18:43:51 Allmänt Kommentarer (6)


Känner att det är lite dåligt med bloggandet nu och har inte riktigt något att skriva om men ska försöka bli bättre, har ni tips om inlägg kommentera då!
Kör på en liten frågestund också då det trillar in frågor, så ska försöka samla ihop! 
Skriv din fråga/fundering i kommentarsfältet nedan så svarar jag på dem någon dag! 

Måndag

2012-09-17 ♥ 16:09:34 Hästarna Kommentarer (0)
Idag är det Måndag och det betyder att jag är ledig. Har varit någon timma i stallet och Brea har fått vila, veterinären kom idag för att kolla några hästar i stallet samt Brea och Ivana av våra. Brea kollade vi tänderna på, hon hade fina tänder tyckte han och hon hade två vargtänder men han kunde med 99% säkerhet säga att dom kan vara kvar utan att hon har ont av dom, men det återstår att se! 
Ivana gjorde mamma 90-dagars ultraljud på och hon var dräktig! Så härligt! 
Hoppning - VSRK

2012-09-15 ♥ 14:54:42 Foton - andra hästar Kommentarer (3)
Har varit uppe och tagit lite kort på tävlingarna, var bara där en sväng med mamma. Tog lite kort men mest på sådana ifrån Vaggeryd då det är roligare tycker jag! 
Nu ska jag strax iväg till Ida och Zodac och se vad vi ska hitta på idag, sen efter det blir det stallet och ta hand om fina Brea! :)RSS 2.0