Dagens - Brea

2012-10-17 ♥ 21:11:58 Brea
Idag red jag Brea på mammas kapson för första gången vilket Brea tyckte var lite obehagligt i början då den ska sitta rätt långt ner om nosen men det gick bättre i slutet. 
Jag hade satt upp koner så jag hade lite "olika stationer" med Brea, olika slalom samt bommar. Brea var väldigt pigg och framåt idag, allt gick nästan lite för fort! Hon är så himla ivrig och allt ska gå så fort enligt Brea så vi fick jobba mycket på att hon skulle lugna sig, det vill säga sakta ner lite och ta steg för steg annars kommer hon liksom inte imellan och sådant. Vi fick till och med hoppa över någon station då hon var allt för pigg. I slutet gick det dock bättre då hon insåg att det liksom inte hjälper att "springa iväg".. 
Vi testade även två nya saker idag, det ena var att gå rakt åt sidan, alltså skänkelvikning fast rakt åt sidan och ingenting framåt då det är ett av momenten i working equitation. Här är hon också väldigt ivrig och allt ska gå så fort enligt Brea att hon själv inte äns hinner med, hon är så ivrig när det är nya saker och blir så arg när hon inte förstår, rolig är hon! Men detta kom hon även på sen, nästa gång ska jag nog ta lite hjälp av en bom. 
Hon fick också testa att gå upp på en lastpall idag med mig på vilket hon inte har gjort innan, detta tyckte hon var lite konstigt, ingen matte att ta stöd av ju. Men hon gick upp någon gång men framhovarna! 

Är kanske inte helt nöjd med dagens pass, Brea skötte sig bra med tanke på att det var första gången på den kapsonen som många hästar bruka tycka är jätte konstigt, Tea tex kunde inte ha den hon blev helt galen. Sen var Brea väldigt pigg och rätt okoncentrerad till en början, jag själv måste också lära mig att lugna ner mig och inte bli "frustrerad" när Brea blir så himla ivrig på saker och ting. Något att träna på! 


Lite skärmklipp från mobilfilmen! 

Kommentarer
Postat av: malin

ÅH!!!!!!!! en friser, det är min drömhäst! jag skulle så gärna vilja rida en friser någon gång!

2012-10-18 @ 11:00:28
URL: http://malinsjolander.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0