Måndag!

2012-10-29 ♥ 18:53:55 Allmänt Kommentarer (0)
Trist Måndag idag, regnar och blåser kallt.. Mockade och fixade stallet och sen fick hästarna komma in, blev bara lite mys i boxen tyvärr.. Hoppas på bättre väder imorgon och framåt! 

Härlig bild på 2½-års hingsten Star som jag tog igår när mamma och Becca vart ute och gick med dom, dyker säkert upp fler bilder från det tillfället här på bloggen framåt.. 

Dagens - Brea

2012-10-28 ♥ 19:56:50 Brea Kommentarer (0)
Idag lullade jag och Brea runt nere på banan i grimma! Tänkte först trava henne väldigt mycket på det vanliga tränsbettet men jag ändrade mig medan jag borstade henne.. Fungerade bra, hon var lite okoncentrerad så fick "väcka henne" någon gång och då lyssnade hon super! Tränade mest på att "svänga", typ rida i en åtta med hjälp av sitsen och benen och lite sådana saker, duktig är hon Brea! 

Såhär såg fröken ut idag! 

Bilder från idag - del 3

2012-10-27 ♥ 16:52:56 Foton - Brea Kommentarer (2)

Bilder från idag - del 2

2012-10-27 ♥ 16:43:12 Foton - Brea Kommentarer (0)

Bilder från idag - del 1

2012-10-27 ♥ 16:29:37 Foton - Brea Kommentarer (0)
Mamma var med nere och knäppte massa fina bilder när jag och Brea tränade så slänger upp dom här! 
De kommer dock i lite blandad ordning men det får bli så.. 


Dagens Brea

2012-10-27 ♥ 15:52:26 Brea Kommentarer (0)
Idag så tränade jag och Brea lite från marken på banan, hon var jätte duktig och arbetsvillig så det var roligt! 
Vi tränade på det gamla och körde även lite löshoppning och hoppa litet skutt på volt som gick bra. Fortsatte även lite på buga och idag stannade hon kvar ännu lite längre, just nu försöker jag bara få en balanserad buga så hon kan lära sig att stanna där nere också, men det kommer och det går framåt! 


Stallet!

2012-10-25 ♥ 13:47:46 Allmänt Kommentarer (1)
Slutade tidigare idag då jag vart klar med allt inför sista lektionen, skönt! 
Nu ska jag ut i stallet med Magma, först blir det mocka och fixa lite och sen ska jag och Brea ta oss igenom ett "barock"-pass på banan tänkte jag! 
Det är riktigt kallt ute så vinterjackan har åkt på, med mössa och vantar såklart - endast 3 plus.. brr! 


Tävlar om ett tagelarmband

2012-10-23 ♥ 14:42:21 Allmänt Kommentarer (0)


Jag är med och tävlar om ett tagelarmband hos speakinghorse! 
Tävlingen hittar du HÄR

Sadelgjord

2012-10-23 ♥ 12:26:58 Utrustning Kommentarer (0)
Jag behöver köpa en ny sadelgjord till Brea då hennes har gått sönder och den liksom ligger och nöter lite där den gått sönder mot hennes mage vilket jag inte gillar, och säkert inte Brea heller. 
Tittade lite på Hööks hemsida på deras sadelgjordar och hittade två stycken, men blir lite förvirrad över vilken man ska ha. 
På den smala står det att den är smalare och ökar då rörelseförmågan hos hästen och på den med en större "platta" står det att det fördelar trycket mer, vilket som jag tycker låter både skönare och bättre då man nästan får känslan av att en smal sadelgjord liksom "skär in" lite. 

Är det någon som testat en sådan dressyr-sadelgjord med större platta? 


Dagens - Brea

2012-10-22 ♥ 19:05:00 Brea Kommentarer (0)
Idag red jag Brea på hennes vanliga tränsbett, rider ju inte så mycket på det men ska börja göra det lite mer nu när jag rider "Dressyr" och ha det portugisiska när jag rider "Barock".
Vi red i 50 minuter idag och det är först nu som vi egentligen har börjat rida lite längre pass vilket som är roligt! Blev mycket arbete i skritt i början, försöka få henne till att gå i en bättre form och söka sig neråt och det gick rätt bra. Vi breddade ju banan igår och jag klippte gräset innan så Brea tyckte det var lite konstigt med övergångarna i gräset och var lite spänd i början men efter en stund gick det super! 
Vi travade också en del idag, hon var pigg och framåt och även här sökte hon sig neråt även om damen har mycket att titta på ;) Kändes mycket bättre nu när banan är bredare, det var så mycket lättare att jobba henne i traven när hon är såhär framåt och när det är lite lerigt i spåret. Kändes jätte bra hela tiden och hon var jätte duktig! 


Söndag

2012-10-21 ♥ 20:08:26 Allmänt Kommentarer (0)
Idag hade jag sovmorgon och sen blev det stallet! 
Mockade och fixade iordning till hästarna och sen gick vi ner och breddade ridbanan, äntligen! Nu är den stor och härlig, den blev nästan fyrkantig då vi bara breddade den men det gör ju ingenting. Nu är den 30x40 meter, perfekt! Innan var den ju 20 meter på kortsidan och det blir rätt tajt med en stor häst. 
Sen var jag inne i stan en sväng innan det stängde och efter det blev det ut i stallet igen, tog in Brea och vi hade mys-stund! Flätade upp hennes svans också då den blir så blöt och jobbig att borsta ut nu när det är sådant här väder. Vi gick även ner till banan en sväng för att Brea skulle få titta lite efter att vi breddat den och sen blev det insläpp! 
Imorgon ska jag se om jag kan klippa gräset på banan och det blir nog också att rida lite imorgon! :)

Dimmigt vart det, läskigt tyckte Brea! 

Duktiga Brea

2012-10-20 ♥ 20:04:50 Brea Kommentarer (0)
Idag tränade jag och Brea lite ifrån marken och det gick jätte bra! Så roligt nu när man har massa nya saker att träna på. 

Vi gjorde sådant som vi gjorde på träningen, fortsatte på detta och det gick jätte bra, hon var även rätt arbetsvillig så då blir det ju ännu roligare. Idag gick Brea även ner i buga flera gånger och hon börjar stanna lite längre i bugan, kanske typ 5 sekunder längre men det är ju alltid något och en början! Hon har lite svårt att hitta balansen men det kommer skulle jag ju tro, och då blir hon ju stadigare och kan stanna kvar. Hon var väldigt duktig och jag är jätte stolt över henne! :) 


Lördag

2012-10-20 ♥ 19:51:07 Hästarna Kommentarer (0)
Idag hade jag utsläppet på morgonen och det gick bra - de sköter sig! 
Sen på dagen var jag i stallet och kollade på när mamma och Becca höll på med hingstarna. Igår hade de sadel på sig för första gången och de vart jätte lugna och duktiga. Idag var vi ute och gick med dom, eller mamma och Becca gick med dom och jag gick med, det var första gången de lämnade gården och det var precis som om att de inte gjort annat - jätte lugna! Vi alla trodde att de skulle rycka till och hoppa undan men ingenting någon gång och vi hade ingen "stödhäst" med oss heller. 
De skötte sig supper vilket som är roligt, blev en liten runda bort till skogen där de gick rakt in från stigen och gick under krankvistar och mellan träs osv.


Kaos kaos och ännu mer kaos...

2012-10-18 ♥ 21:06:00 Allmänt Kommentarer (4)
Torsdag idag, känns det eller? Är helt slut efter denna dagen även om det vart första skoldagen denna veckan för min del. Trögt i skolan och när jag kommer hem och ska ta bilen upp till stallet så fungerar inte min sådan där larmknapp på "dosan" (man måste larma av för att kunna starta min bil).. Fick ringa efter Sören så fick han komma och det tog nog en timma innan vi fick det att fungera med batteri,extra dosan då knappen helt enkelt hade gått sönder. 
Kom upp till stallet vid 6 nästan, på tok för sent för att fixa stallet helt själv då mamma var iväg och masserade hästar. Det tar ju endå en stund att mocka 7 boxar och fixa mat och vatten till dom! Inte nog med det så släcktes alla lamporna i stallet och det blev verkligen svart! Då var det någon säkring som hade gått och då tog även detta lite extra lång tid.. Men in kom hästarna tillslut! :)
Blev bara att pussa på hästarna lite efter att jag tagit in dom med lite hjälp av Lina och Emma! Dagens - Brea

2012-10-17 ♥ 21:11:58 Brea Kommentarer (1)
Idag red jag Brea på mammas kapson för första gången vilket Brea tyckte var lite obehagligt i början då den ska sitta rätt långt ner om nosen men det gick bättre i slutet. 
Jag hade satt upp koner så jag hade lite "olika stationer" med Brea, olika slalom samt bommar. Brea var väldigt pigg och framåt idag, allt gick nästan lite för fort! Hon är så himla ivrig och allt ska gå så fort enligt Brea så vi fick jobba mycket på att hon skulle lugna sig, det vill säga sakta ner lite och ta steg för steg annars kommer hon liksom inte imellan och sådant. Vi fick till och med hoppa över någon station då hon var allt för pigg. I slutet gick det dock bättre då hon insåg att det liksom inte hjälper att "springa iväg".. 
Vi testade även två nya saker idag, det ena var att gå rakt åt sidan, alltså skänkelvikning fast rakt åt sidan och ingenting framåt då det är ett av momenten i working equitation. Här är hon också väldigt ivrig och allt ska gå så fort enligt Brea att hon själv inte äns hinner med, hon är så ivrig när det är nya saker och blir så arg när hon inte förstår, rolig är hon! Men detta kom hon även på sen, nästa gång ska jag nog ta lite hjälp av en bom. 
Hon fick också testa att gå upp på en lastpall idag med mig på vilket hon inte har gjort innan, detta tyckte hon var lite konstigt, ingen matte att ta stöd av ju. Men hon gick upp någon gång men framhovarna! 

Är kanske inte helt nöjd med dagens pass, Brea skötte sig bra med tanke på att det var första gången på den kapsonen som många hästar bruka tycka är jätte konstigt, Tea tex kunde inte ha den hon blev helt galen. Sen var Brea väldigt pigg och rätt okoncentrerad till en början, jag själv måste också lära mig att lugna ner mig och inte bli "frustrerad" när Brea blir så himla ivrig på saker och ting. Något att träna på! 


Lite skärmklipp från mobilfilmen! 

RSS 2.0