Dagens Brea - lastträning

2012-11-01 ♥ 22:56:15 Brea
Idag bestämde jag mig för att lastträna Brea lite då mammas bil var hemma och transporten stod nere på stallplanen! 
Brea är abslout inte svårlastad så det är inte av den anledningen som jag vill lastträna henne utan mer att hon inte gillar transport och att hon blir väldigt nervös och uppstressad inne i den, hon tycker även att det är jätte läskigt att backa ut då hon tidigare bara åkt stor lastbil. 
Jag började med att gå rakt på med henne med mig och hon hängde snällt med, väl inne står hon och "trippar" lite och blir lite "stressad" samtidigt som hon gärna vill vända sig om och gå ut igen men då kommer nästa problem - backa ut och när man ber henne att backa istället för att vända runt och gå ut så blir hon orolig över detta.. 

Vi stod en stund inne i transporten och bara klappade, tittade och tog det lugnt. Försökte få henne att backa ut försiktigt och samtidigt hjälpa henne så hon kommer rakt bak då hon gärna kliver ner på sidan och backar jätte snätt. Vi gick "in och ut" några gånger, fast på olika sätt, någon gång bad jag henne att gå in när jag stod utanför och ibland stod jag längst in och kallade in henne. 
Hon skötte sig jätte bra och vart rätt lugn i slutet med att stå inne i transporten samt att backa ut gick mycket bättre! 
Innan har hon blivit nervös och inte kunnat slappna av såfort transporten står på stallplanen eller om man går vid den. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0