Torsdag

2012-05-31 ♥ 19:33:57 Hästarna Kommentarer (0)
Idag har jag övningskört i nästan tre timmar, haha! Vi var i Värnamo och körde runt lite, åt och fixade lite saker, gick jätte bra.
Brea och jag har tagit oss ett pass från marken i deras vinterhage, hon var faktiskt ganka motiverad idag vilket är roligt! Vi tränade på mycket grunder och mycket på varvbyten då Brea på volten är i sin egna värld och trava "på tygel" och missar fokusen på mig. I slutet gick det riktigt bra och jag fick ändra sättet lite under mittensgång och det nya vi testade funkade mycket bättre så det får vi spinna vidare på nästa gång. 
Vi tränade lite på våran nya grej, idag satt det nästan! Verkligen inte långt kvar!


Brudarna! Var nere hos hingstarna och myste med Izzo och Prinsen medan Becka höll på med Star, Prinsen är så sjukt härlig att stå och mysa med, han verkligen njuter, somnar nästan liksom.

Världens finaste och mest underbara ponny! Om sex dagar fyller han 30 år våran fina kille! 

Imorgon..

2012-05-30 ♥ 22:08:58 Allmänt Kommentarer (0)
Har suttit nu och planerat upp ett bra och lärorikt pass för Brea som jag tänkte vi ska göra imorgon! Blir arbete från marken, gamla saker som hon tappat en del men också lite nytt men mest repetitioner från sådant som hon kan men är lite nonchalant på. Hoppas verkligen att hon är lika sugen på detta som jag är! Om hon har lite sug imorgon så kommer detta verkligen gå bra! 


Dagens - Brea

2012-05-30 ♥ 19:51:43 Brea Kommentarer (0)
Idag blev det som planerat, fortsätta med traven och få henne till att trava framåt. När jag hämtade in henne och ställde henne i gången så rörde hon inte en fen under hela tiden, hon var riktigt underbar, mysig och lugn! Väl nere på banan så var det även idag väldigt mycket störande saker omkring som är till våran fördel, alltid bra träning. Det var fyrhjulingar som åkte förbi och stannade jämte, hund i gräset (Magma såklart), hästar som går i hagen precis i jämte, bommar på banan, lastbilar och skogsmaskin i skogen som väsnades och så hittade Brea det lilla staketet som vi satte upp för ett tag sen och det var såklart väldigt läskigt! 
Hon hade såklart därför väldigt mycket att titta på idag och blev lite okoncentrerad på mig. Det här med att få ihop två eller tre saker samtidigt är verkligen något som Brea tycker är svårt! Hon hade ju såklart saker att titta på hela tiden och när hon ska titta på något så kan hon ju verkligen inte trava samtidigt, helst vill hon stanna och stå stilla för att titta på allt som rör sig.. Men vi travade på och det gick så sjukt mycket bättre idag även om det var mycket annat i huvudet på Brea. Vi kom runt på några varv och serpentiner! Vi skrittade också över lite bommar, inga problem sa Brea! Hon blev till och med lite svettig! Hade ju mammas sadel idag också, gick mycket bättre och Brea travade mer framåt självmant idag även om hon gärna ville stanna och titta på allt som hände runt omkring oss. 
Snyggaste färgerna tillsammans eller vad säger ni? ;)

Dagens planer..

2012-05-30 ♥ 13:09:55 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har jag planer på att fortsätta nere på banan. Ska se om jag och mamma kan rota fram några bett och se om jag hittar något som kan passa Brea och testa på henne. Tänkte att vi ska fortsätta på det vi gjorde igår, hitta traven. Jag ska ha mammas sadel idag så jag kan ge Brea mera balans från min sida så det blir lättare för henne. 

En sak som är lite roligt när jag rider och mamma är med det är att Brea lyssnar så sjukt på mamma, haha. Mamma brukar alltid stå i mitten till lite hjälp då det är lättare när det står någon på marken som ser från en annan sida. Det räcker med att mamma gör minsta lilla så ska Brea titta vad hon gör och om hon smackar så bara hoppa Brea iväg nästan, haha! Och i skritten när mamma går med lite vid sidan så sneglar hon in som bara den, hon är så rolig! Favorit - ras?

2012-05-29 ♥ 22:32:40 Allmänt Kommentarer (3)
Vilken ras är din favorit bland hästraser? 
Svara gärna! Är alltid roligt att se då det kan vara så olika!
Ond cirkel..

2012-05-29 ♥ 21:40:38 Brea Kommentarer (0)
Idag red jag Brea lite nere på banan medans Ellinor red på Tjabo. I stallet förstod hon snabbt vad som var pågång och blev lite otålig, när jag sen gick ut från stallet så travade hon jämte mig en bit och sen traskade hon på i rask takt ner till banan, härligt med en häst som verkligen visar att hon tycker det är roligt att rida! 
Väl nere på banan var hon väldigt pigg och ville att mamma skulle släppa tyglarna när jag hade hoppat upp, haha men hon skötte sig fint. Det var mycket som var lite "störande moment" men det är bara väldigt bra och jag tycker hon var väldigt koncentrerad på mig med tanke på att det var mycket som rörde sig vid sidorna, Martisse och Dalia gick ju i hagen precis jämte banan, några tittade på och Ellinor red på Tjabo. I skritten gick hon väldigt bra idag, avslappnad och i en bättre form däremot i traven har vi en hel del att arbeta med, vi har tappat mycket under vintern och höstens vila! 

Hon blir lite osäker när det kommer till traven och har väll inte 100 balans så hon behöver ju mitt stöd, när hon blir osäker så blir hon ganska spänd och får då en väääldigt jobbig trav att rida i, ni kan nog knappt ana! Så samtidigt som jag försöker att "skumpa" så lite som möjligt och hålla om med benen som inte är det lättaste i den nya sadeln (har inte riktigt kommit in i den ännu) så blir Brea allt mer osäker då man inte får hamna lite i obalans för hennes del. Ååh det är så svårt! Om jag hittar mitt stöd och sitter väldigt stilla så går hon framåt jätte fint, men när hon blir lite osäker så vill hon gärna sakta av så vi tränade bara på att få henne att trava framåt och i slutet gick det bättre! Jag ska rida lite i mammas sadel då jag sitter mer stilla i den innan jag kommit in i min sadel, är ju verkligen inte van vid dressyrsadel än! Så får vi träna på traven och sen när hon känner sig säker igen så kör vi vidare och tränar i Dressyrsadeln. Nu innan hon blir säkrare så blir det bara en ond cirkel av det hela då jag är så pass ovan i min nya sadel..


Red upp från banan också, mellan alla hagar och så, hon tycker verkligen det är jätte roligt! Tror hon kommer älska skogen sen!Någon som våga gissa?

2012-05-28 ♥ 21:35:02 Allmänt Kommentarer (1)
Fick en kommentar för någon vecka sen där det var en tjej som kom med ett lite roligt förslag, eller det blir kul om någon svarar såklart! 

Hur uppfattar ni Brea som häst? Personlighet? Hur hon är när man tränar, i stallet eller så? Skriv gärna er egna uppfattning som ni får av henne genom bloggen, alltid kul att se om någon lyckas komma en så nära beskrivning som möjligt! ;) 


Ändrade planer..

2012-05-28 ♥ 19:46:22 Allmänt Kommentarer (0)
Blev lite ändrade planer idag, hänge med mamma och gick bort till grannstallet där några kompisar har sina hästar! Blev en hel del tjat och så tittade vi på det söta hingstfölet de fick förre veckan, himla söt och fina tecken - fyra lika höga strumpor och en fin stjärn. 
Väl hemma kom pappa och hämtade mig, han fick vänta lite så åkte jag och mamma ner till stona. Mys med Brea blev det och hon är på sjukligt myshumör! Tog också av henne sin flughuva, imorgon ska det bli lite svalare samt ikväll så hon får vara utan den lite!


Måndag

2012-05-28 ♥ 10:16:05 Allmänt Kommentarer (1)
Måndag igen, helgerna går fort! Idag har jag haft körlektion på morgonen, gick bra, käns som om att körkortet kommer krypandes snart! Slutar sent idag, tänkte jag ska hitta på något med Brea i eftermiddag men har inte riktigt klurat ut vad det blir än, vi får se vad vi hittar på! 


Söndag

2012-05-27 ♥ 20:26:17 Allmänt Kommentarer (1)
Övningskörde idag på morgonen med en ny bil, gick kanonas bra! Vi städade också i ordning inne i stallet där vi fyller vatten, ha fika och sådant så det blev mer ordning där. Innan låg det saker huller om buller där inne, det fick knappt plats något alls och vi hade bara en liten bänk som alla saker trängdes på. Nu har vi istället satt in hyllor, flyttat om lite och tagit bort onödiga saker och även ställt dit ett kylskåp med frys! Perfekt att ha på sommaren speciellt när det är varmt ute om så man kan dricka kall saft.

Har inte gjort något med Brea idag heller, det är på tok för varmt för att jag ska orka, på kvällen är jag helt slut, trött och ont i huvudet så då vill jag inte träna med Brea då det lätt blir fel när orken inte är på topp. Istället gick jag ner med några morötter och Brea mötte mig vid grinden när hon såg mig komma och gå. Mysig var hon idag, hon villa pussas och mysa hela tiden och klängde efter mig, sötis! :)
blev istället väldigt tomt, haha! Bra med plåster och en sådan tavla + brandsläckare! Hoppas vi hinner göra i ordning här inne till sommaren, måla och fixa snyggt! Detta är bara lite provisoriskt men det blev bra ändå!


Lördag

2012-05-26 ♥ 18:56:27 Allmänt Kommentarer (0)
Idag var jag och mamma på hopptävlingar på förmiddagen och tittade lite. Hade med mig kameran och knäppte några bilder, en hel del fina hästar! 
I stallet sen fyllde vi upp vatten till alla hästarna då det går ut nu när det är så varmt. Orkade faktiskt inte träna något med Brea idag, kände mig trött och lite huvudverk och vill inte riskera att det blir pannkaka av det hela pga en sådan sak. Gick istället ner till henne med någon morot och myste lite, det uppskattades det också! En av de fina hästarna, denna hingsten var riktigt fin tycker jag - också en väldigt duktig ryttare!

Kvällsträning

2012-05-25 ♥ 21:19:49 Brea Kommentarer (0)
Åkte upp till stallet igen vid 7 på kvällen för att hålla på med Brea, på dagen är det på tok för varmt. Vi gick till korallen en stund, hon fick beta lite (för hon har ju verkligen "inget" bete i sin sommarhage..) efter det tränade vi på en ny sak lite, går framåt! 
Hon fick beta lite i korallen medans jag och Gustaf fyllde vatten till hästarna. Brea och Magma är så söta när vi går mellan hagarna. Magma har en förmåga av att gå hack i häl på Brea, och Brea vill vänta på alla så hon går och vänder sig om och "väntar" på Magma men då blir Magma rädd istället, haha de är så himla söta! Tur hon är snäll Brea!
Lite mobilbilder från idag.
Fredag!

2012-05-25 ♥ 13:19:23 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det äntligen Fredag och det är så skönt! Igår var jag ju i Göteborg på Cesar Millan, han är så sjukt rolig och duktig, härligt att lyssna på honom. Och alla ni som säger att han använder våld och allt vad det är, släng er i väggen säger jag bara. Han kan uppfattas "hård eller tuff, dum" ja vad ni nu säger men gud vilken annan bild av honom man får när man ser honom såhär. Mycket han säger är ju samma saker med hästarna och mycket visste man sen innan pga att man tränar med hästarna. Gud vad vi skrattade åt honom, han är så rolig! ;)

Idag får jag se vad jag och Brea hittar på, varmt är det och plugga ska jag göra också!

Göteborg - Cesar Millan

2012-05-24 ♥ 10:24:30 Allmänt Kommentarer (1)
Idag är jag ledig från skolan, ska iväg till Göteborg sen och gå på föreläsning för Cesar Millan! Ska bli roligt! 
Var nere hos fröken Brea innan och måste springa ner dit innan jag åker och sätta på henne en flughuva då hennes öga sen igår blivit lite rött och svullet av flugorna.. 
Kommer inte bli någon vidare uppdatering under dagen då föreläsningen är ikväll och vi åker runt två och kommer hem sent!
Hoppas ni får en bra dag!


Bilder från idag

2012-05-23 ♥ 21:18:14 Foton - Brea Kommentarer (2)Världens bästa mamma som fotat 

RSS 2.0