Dagens - Brea

2012-07-31 ♥ 20:42:08 Brea Kommentarer (0)

Bild från förra sommaren.

Idag var jag och Brea ute i skogen igen, idag gick vi med syster när hon red Alice, och Ellinor red på Tjabo så det var en ny häst med ute idag men det brydde hon sig inte om. Vi gick grusvägen bort en bit och sen vände vi efter en liten stund, korta rundor i början! Brea var väldigt framåt, hon gick  på i en himla fart med öronen spettsade framåt, hon verka tycka det är jätte roligt att vara ute i skogen!
Hon trampade på så och försökte gå om Alice hela tiden som gick först så tillslut fick jag och Brea ta täten men inte väntade Brea på de andra för det, hon gick på och struntade i dem där bak, rolig hon är. Även om hon är så framåt och pigg så lyssna hon jätte bra på när jag ber henne stanna, behöver knappt ta i henne utan bara göra röstkommando så stannar hon, men att stå stilla och vänta är ju inte så värst kul såklart.

Tisdag

2012-07-31 ♥ 13:39:08 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det Tisdag, har knappt koll på vilken dag det är men så är det när man är ledig! Mamma ha börjat jobba så sen när hon kommer hem lite efter 4 så ska vi ut och gå en runda med Brea och Alice. Det blir en lite längre runda idag och vart vi tar vägen det får vi se helt enkelt, det blir i alla fall mer att se för damen, kossor, andra gårdar och sådana saker.
Tänkte att vi ska ta ett litet kort och lugnt pass på banan efter det från marken, men om det blir av beror helt på hur lång rundan blir och så, vi får se helt enkelt hur det blir!


Bild från igår!

Dagens - Brea

2012-07-30 ♥ 20:18:06 Brea Kommentarer (0)
Idag hade jag inne Brea i nästan en timma innan Angelica kom upp till stallet, borstade, klippte och myste! Hon var så himla mysig och bara stod där och njöt av att få uppmärksamhet. När Angelica väl kom upp så var det uppehåll från regnet en stund i alla fall så vi traskade ner till banan och Brea var väldigt spänd idag! Det gick kossor vid deras hage som hon såg och hon tycker det är lite läskigt så hon blev väldigt spänd. Försökte bara få henne att bli lite mer avslappnad men det gick väll sådär, det blev bara pannkaka på pannkaka då hingstarna började busa och springa runt, det gick in hästar i stallet och hästar gnäggade och sprang runt vilket gjorde Brea jätte nervös idag. I vanliga fall bryr hon sig inte om sådana saker men i och med att hon var så pass spänd innan så blev det bara värre och värre. Valde att hoppa av sen då det helt enkelt inte gick, jag vill inte sitta kvar och bråka mig igenom bara för att jag vill att det ska gå, bättre lycka nästa gång helt enkelt!
Angelica hann ju knäppa några fina bilder på den enormt korta stunden jag var uppe på hästryggen haha!


Måndag

2012-07-30 ♥ 13:34:05 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det lite svalare ute så idag blir det ridning, har dock inte bestämt om det blir med bett eller kapson ännu! Angelica kommer upp till stallet sen så det blir kanske att hon fotar mig när jag rider och jag fotar henne sen när hon rider, vi får se!
Ridas ska det i alla fall :)

Dagens - Brea

2012-07-29 ♥ 18:10:20 Brea Kommentarer (1)
Idag tog jag och Brea en liten runda själva i skogen, tredje gången hon var i skogen och första gången själv. Hon var väldigt lugn för att gå själv och hon har som sagt bara varit ute två gånger tidigare. Hon trampade på framåt med spettsade öron och verka tycka det är jätte kul att vara ute i skogen. Känns skönt att känna att man kan gå ut med henne själv i bara grimma utan att hon drar iväg eller något annat, men också skönt att känna att vi kan få lite variation i vardagen utan att vara beroende av mamma eller en annan häst!
Efter det blev det en lång mysstund i stallet, flätade hennes man och tvättade svansen med någon olja mot sår då hon fått sår där.


Lördag

2012-07-29 ♥ 10:51:59 Allmänt Kommentarer (0)
Igår blev det inte mycket uppdatering här inte. Det var åska och regn ute så nästan hela eftermiddagen var kontakterna urdragna. Tänkte att jag skulle passa på att rida Brea igår när det var lite regn men med tanke på att det åskade så på kvällen sen fick jag stryka mina planer.. Hon går ju rätt långt bort på bete och det är inte kul att gå ner dit och det börja åska så ska man ner sen igen..
Mamma och Mia var iväg och hämtade en ny häst (Mia köpte en), jätte fin är han! Alltid kul med nya hästar i stallet.
Passade óckså på att rensa i min schabrak låda, köpte en till härom dagen så har nu täcken i en låda och schabrak i den andra. Tänkte jag ska testa mina täcken på Brea nu, om jag har tur så passa nog hälften i alla fall! ;)


Igelkott

2012-07-27 ♥ 22:25:39 Allmänt Kommentarer (0)
Vi har en igelkott som bor under vårat hus och håller till på tomten och i buskarna här på gården och man ser han väldigt ofta på kvällarna hur han kämpa ute på gräsmattan. Men innan idag när jag skulle hämta kattmat till kattungarna så började det fräsa under påsen där katterna har sitt torrfoder i en skål. När jag sen tittar ner så ser jag igelkotten sitta i katternas matkopp och har ätit upp all deras torrfoder! Haha nu förstår jag och mamma vart kattmaten tagit vägen vi har hela tiden tänkt att gud vad de äter!!
Vi stängde porten in till ladan med en liten glipa på 5 cm så kattungarna kan komma in dit och bar upp igelkotten till sitt bo igen.
Nu ikväll när jag var på toa så såg jag ut genom fönstret och såg igelkotten kuta ner över stallplanen ner till stallet och till porten! Han kämpade länge med att försöka komma in och sen till sist kom han in! Vi fick springa ner och bära ut honom igen och stänga porten helt denna gången så nu får vi se om han hittar en annan väg! ;) Så söt är han alltså!


En bild som jag tog på honom igår! :)

Dagens - Brea

2012-07-27 ♥ 22:19:39 Brea Kommentarer (0)
Idag har det varit jätte varmt också så på dagen hade jag inne Brea lite i stallet då det är svalt och skönt där, testade också att spola henne med slangen för första gången innan jag släppte ut henne. Det gick faktiskt bra att spola henne för att vara första gången, hon kastade sig en gång i början när jag satte på vattnet då hon absolut inte var beredd på det men jag kunde ju spola hela min häst helt själv så det gick ju bra!
Sen nu ikväll hade jag och mamma inne hästarna och gick en runda med Brea och Alice. Det gick skitbra idag! Hon var mycket lugnare och hon sköter sig så fint, hade bara grimma på henne idag och hon går med långt grimskaft och titta lite omkring sig. Det går några hästar på gården som nu går på en äng längs grusvägen vi gick på och de kom mot oss och hon brydde sig inte, skönt!
Duktig var hon med andra ord! Hon och kompisarna fick sig ännu en duch då det fortfarande var väldigt varmt ute.

Varm Torsdag!

2012-07-26 ♥ 22:08:55 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har det varit riktigt varmt, nästan för varmt, för varmt för att hålla på med hästarna i alla fall!
Inatt väckte mamma mig vid klockan 3 och sa att Brea gnäggat och så har mamma gått ut på framsidan och tittat och där har Alice stått på våran gräsmatta och tuggat i sig mat! Var bara att hänga med ut, ta in Brea och Ivana som var kvar och ställa in dom i stallet och sen kom Alice travandes ner på gårdsplanen och in i stallet.. Dessa hästar! ;)
Vi släppte ut dom i en annan sommarhage sen på morgonen och de var knappt så att de ville gå ut i värmen utan stod och sov där inne. Mamma och jag tänkte gå med Brea ikväll men det var på tok för varmt, hästarna står i hagarna och flåsar, trotts att de fått nytt bete så orka de knappt röra sig. Var nere och hälsade på dem i hagen och hade med mig en svamp ner och svampade av dem och alla tre ville bli av svampade om och om igen :)

Dagens - Brea

2012-07-25 ♥ 21:12:27 Brea Kommentarer (0)
Idag skulle vi ju som sagt rida på morgonen men det blev ändrade planer. Men jag och mamma har i alla fall varit ute och gått med Brea och Alice en mini-runda, detta var första gången Brea var utanför gården och i "skogen", vi gick bara en liten runda runt gården kan man säga. Ut på stora, långa ängen till en grusväg som går längs med alla våra sommarhagar och sen in på vägen som går mellan hagarna till stallet, 10 min kanske det tar men man måste börja någon stans!
Hade träns på henne då hon kan bli jobbig att hålla om hon blir nervös, hade också med mig kedja ifall att man vet ju aldrig. Vi mötte cyklar, bilar och med tanke på att vi gick nere på ängen så saktade inte bilarna ner något alls även om vi försökte gå så nära vägen som möjligt för att Brea ska bli van när bilar kör förbi. När de kom framifrån var det inget men när en bil kom bakifrån fort så blev hon bara lite spänd men ingen större reaktion. Cyklarna orkade hon inte äns titta på... Väl nere på grusvägen så gick vi förbi våra vita höbalar, och de var lite läskiga så det blev en sådan där konstig gång bara haha men det var inget. Hon skötte sig så himla bra, blev inte rädd för något och stressade inte äns upp sig!? Brea har ju väldigt lätt för att bli nervös och stressa upp sig själv när hon blir osäker eller rädd men ingenting var det idag. I slutet så gick hon helt anslappnat och jag kunde gå med långt grimmskaft, kunde nog ta repgrimma i alla fall ;)

Mamma och jag tänkte att vi ska försöka gå med Brea flera gånger i veckan och en sådan här liten runda skadar ju aldrig flera dagar i streck så vi går på nu i skogen så hon blir säker och få se saker, möta bilar på smal väg, se kossor, andra hästar och ja allt som nu kan komma påvägen. Med tanke på att hon var så lugn och inte äns lite nervös så tror jag att vi kan börja rida ut fortare än väntat! Gud vad stolt jag är över henne idag! :)


Izzodore

2012-07-25 ♥ 16:34:06 Foton - Hästarna Kommentarer (0)


Några bilder på Izzo från igår när mamma och Becka longerade honom! Han är så fin!

Bilder från igår - Brea

2012-07-25 ♥ 09:42:50 Foton - Brea Kommentarer (2)


Alla bilder ville fortfarande inte laddas upp, ska se om jag kan få in fler men under den tiden så fick jag in dessa i alla fall!

Undra vems svarta häst...

2012-07-25 ♥ 06:55:42 Allmänt Kommentarer (0)
med vit flughuva som var ute på gräsbanan idag på morgonen, där hon absolut inte ska vara vid halv 6 på morgonen!
Mamma och jag skulle ju ut i stallet vid klockan 6 idag för att rida innan det blir för varmt men de planerna fick vi ändra lite på när Brea på egen hand hade tagit sig till banan, gått runt och hälsat på andra hästar och gjort om inte minst hingstarna upprörda! Izzo sprang och kände staketet hela tiden så när vi fått upp Brea och hämtat Ivana som var själv kvar i hagen med en tråd på marken så sa vi att vi tar ridningen imorgon på morgonen då det är dumt att riskera om nu Izzo skulle få för sig att hoppa över när han var så upprörd.
Brea var då inte heller lättövertalad om att bli fångad, mamma hann ner före mig och skulle ta henne på banan men hon hann smita ut innan mamma kom in och hon kikade in mot hagen som möter hingstarnas då grinden var öppen dit, men hon tog vägen upp mot stallet sen som tur var där jag mötte upp henne och Brea stannade snällt framför mig med höjt huvud och ansiktsuttrycket " Hej matte vad gör du här så tidigt på morgonen?" samtidigt som hon sneglat bak på mamma som kommer gående "förstår verkligen inte varför hon jaga mig.. ", knäppa häst!

Dagens - Brea

2012-07-24 ♥ 22:48:29 Brea Kommentarer (0)
Idag tog jag och mamma in Ivana och Brea, borstade och myste lite inne i stallet, det har varit riktigt varmt idag och det märks verkligen på hästarna, de blir så trötta.
Jag hade tänkt att rida Brea idag men med tanke på värmen och alla insekter som Brea har ganska ont utav när man rider så valde jag att hoppa över ridningen idag och bara köra rätt kravlöst från marken (mer lek). Även om det var väldigt mycket flugor, blinningar och alla andra sådana hemska djur så var hon väldigt arbetsvillig! Hon var jätte duktig idag, körde som sagt väldigt kravlöst och körde löst hela tiden ändan från början. Drog fram två bommar och däcken som hon fick hoppa över vilket hon tyckte var roligt!
Tycker det gick bra och hon var väldigt motiverad vilket som är roligt, nästa gång ska jag försöka lägga upp träningen mer, mycket arbete i rep som vi missat och tappat lite som tex, backa, flytta sidor och sådana saker så det får det bli ändringar på!

Har också försökt att få in bilderna från idag som mamma tog men det vägrar att fungera så fick bara in två stycken som jag laddar upp under tiden, lika så bilder på hingstarna från dagens longering med dem! Hoppas på att jag får in dom imorgon för då blir det inte mycket bilder, Brea, mamma och jag ska rida tidigt på morgonen och sen på dagens ska Brea ut i skogen för första gången i sitt liv!Hemma!

2012-07-22 ♥ 19:24:37 Allmänt Kommentarer (0)

Nu är jag hemme ifrån Göteborg och Orust och alla andra ställen jag varit på under den senaste veckan! Brea var en riktig snorunge idag och halvt förvildad, jisses alltså! Hon började med att typ bita mig i handen för att hon ville ha godis? Hon har då aldrig tiggt och naffsat efter godis så extremt som hon gjorde idag. Funderar på om det är någon som gett henne godis, Brea gick hela vägen från hagen och upp i stallet och kollade efter godis i mina fickor, händer armar och ja överallt! Hon vet när hon brukar få morötter, och dessa tillfällen vet hon så bra att stunderna imellan tigger hon inte alls eller försöker inte äns titta efter det om man såklart inte prassla med en påse eller något annat. Jag fick säga till henne riktigt ordentligt för att hon skulle sluta idag..
I stallgången ville hon inte stå stilla, trippade runt och slängde med huvudet hejvilt och lyfte frambenen.. Men det blev en liten stunds ryktande och kliande. Påväg ut från stallet så skulle Brea till banan! Hon hade bestämda steg bort dit och drog nästan med mig ner dit men tillslut kom vi ut i hagen, hihi. Hon är nog riktigt sugen på att hitta på något nu och imorgon ska hon få det också!
Pratat lite med mamma och nu i veckan ska Brea få uppleva "skogen" för första gången i sitt liv! Kan knappt vänta!

RSS 2.0