Vild-svin..

2012-01-30 ♥ 18:46:37 Allmänt Kommentarer (2)
Har precis kommit in från stallet, gick ut direkt när jag kom hem och fixade hästarnas kvällsmat sen fick jag hjälp av Mia och Lina med höet så vi kunde ta in hästarna. Var inte det lättaste kan jag ju inte påstå, kommer ut mellan alla hagarna och hästarna springer som dårar samt fnyser och är helt uppblåsta samtidigt som de tittar mot skogen bortanför våra ängar. Märkte snabbt att det var något men sen när jag började öppna grindarna så hör jag hur det låter nästan som grisar där borta, förstår då såklart varför hästarna betedde sig som de gjorde, vildsvin.. 
Vissa hästar for in och vissa var svåra att få in. Men in kom alla tillslut, lilla Star var helt livrädd stackaren, höll på att hoppa mot boxväggen och stod och skakade så han fick vi lugna ner lite innan vi gick in för att se så det inte blir helt galet när man lämnar dom. 
Kände lite på de andra hästarna och de flesta var svettiga efter att ha stirrat runt och Brea var helt kokhet under sitt täcke, men nu är de inne, trygga med käk! ;) Bild från Google.

7. En häst jag saknar.

2012-01-30 ♥ 07:40:44 Allmänt Kommentarer (1)


Såklart saknar jag Gizma och Aniara också men Tea är den som tog mest plats!

Söndag

2012-01-29 ♥ 19:23:47 Allmänt Kommentarer (0)
Idag blev det att fixa stallet igen, Lina hjälpte mig även idag så det gick lite snabbare. Efter det tog jag in Brea en stund, borstade och mös men det blev inte så länge då vi skulle iväg och äta middag sen.. Men en liten stund hann vi med i alla fall! 
Har också lagat Breas täcke med lite smältlimm i och med att hon är i trädet hela tiden så blir det revor i täcket.

6. Min önskelista.

2012-01-29 ♥ 11:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Inom hästväg kan bli lång, låter bilderna tala för sig själva! 


Mycket att göra

2012-01-28 ♥ 19:24:55 Allmänt Kommentarer (0)
Blir ganska dålig uppdatering nu under helgen, har ju hand om alla hästisarna så det är en del att göra men jag får hjälp av snälla Lina också! Idag har jag hjälp Mia och Ellinor lite nere på banan med Tjabo, hon red lite och sen longerade jag honom en stund och sist så fick han springa av sig lös vilket han verkligen gillade. Han laddade hela långa rakan i full galopp och bockade och höll på hur länge som hellst så det tyckte han var roligt! :)
Har precis tagit in alla hästarna, borstade lite och mös med lilla Brea!

5. Om jag var tvungen att byta häst med nån skulle jag välja..

2012-01-28 ♥ 11:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Jag har aldrig direkt tänkt på denna frågan då jag är nöjd och glad över de hästar jag har, men om man skulle få byte över en dag eller så skulle jag nog gärna vilja testa någon häst som är duktig på working equitation! 
Då också en pre som är tränad på de "riktiga" spanska sättet, sverige är på något sett lite mesigt med detta kan jag tycka! :) 


4. Hästbloggar jag läser.

2012-01-27 ♥ 11:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Föjer mängder av hästbloggar men här är de jag följer lite extra; 
(De är inte placerade i någon speciell ordning)


Gårdagen - Torsdag

2012-01-27 ♥ 09:00:24 Allmänt Kommentarer (1)
Igår hjälpte jag Lina att fylla lite vatten, blötte maten och fixade hö och sen tog vi in dom för kvällen. Tog ut Martisse i gången lite och smörjde hans broddtramp som han har gjort. Har nog aldrig sett ett halvblod som är så lockig som han är, han är så himla söt, lockig hela han. 
Bytte också täcke på Brea så nu har hon sitt nya fina gröna täcke på sig. Måste säga att det låg mycket bättre, nu visar hon inte halva rumpan i alla fall så 155 är perfekt! :) Se så lockig han är, hihi! :)Kanske världens mest frusna hund var med som vanligt men igår invirad i filt! :)I och med att mamma är i Thailand så får jag lägga ut två bilder här för att hon ska se, så dessa är enbart för att hon ska titta en sak! ;)Önskelistan är lång..

2012-01-26 ♥ 20:19:45 Utrustning Kommentarer (0)
Hööks har fått hem några riktigt snygga saker, bland annat en snygg jacka men det rundsydda tränset ligger just nu väldigt högt på listan då hon dessutom behöver ett nytt. Om jag inte skulle åka utomlands nu skulle jag absolut köpt ett sådant, får kanske bli när jag kommer hem! Gud vad snyggt det var! Ridstövlarna har jag dock gått och dreglat över väldigt länge nu, får önska mig pengar till dom när jag fyller år helt enkelt! :)

3. Hästens utrustning

2012-01-26 ♥ 10:17:41 Allmänt Kommentarer (0)
Benlindor i alla möjliga olika färger;
svarta, svarta med diamanter, vita, röda, turkosa, orange och gröna.
Scabrak lika så, har schabrak i mängder av färger.
Träns har hon tvp olika, ett lackat och ett vanligt med bling pannband.
Lägger upp lite bilder på Brea, hon har dock inte användt hälften, har helt nya schabrak som ligger och väntar! :) Men här är några av alla,

Ingen tid

2012-01-25 ♥ 21:47:37 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har det inte funnits någon tid för bloggen. Har varit i skolan sen efter det stack jag ut i stalllet en snabb sväng för att fixa hö och lite sådant, Lina var snäll och hjälpte mig! Sen framåt kvällen tog vi in hästarna, bytte om och åkte ner till mormor och morfar för att äta middag med dom, familjen och morbror plus Sussie. Imorgon åker ju mamma till Thailand med mormor och morfar så det var därför, jag ska alltså ha hand om hästisarna nu i två veckor framåt, kul! :) 
Har redan lite planer! :)

2. Min utrustning.

2012-01-25 ♥ 12:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Till vardagen när jag inte rider bruka jag springa runt i mjukisbyxor och en go tröja i stallet men när jag rider bruka jag ha lite andra kläder.
Det jag använder mest är i alla fall:


Hjälm såklart, en JW.
Några av alla mina ridbyxor, här ovan är tre av de jag har. De svarta används mest men har även ett par ljusbruna och ett par marinblå plus ett par svarta till!En sådan här tröja brukar jag ha, jätte varm och skön nu på vintern! Har annars miljader av andra tröjar att rida i! :)

1. Det här äter min häst.

2012-01-24 ♥ 14:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Brea och våra andra hästar äter samma saker nästan men jag skriver bara Breas. 
Brea äter i alla fall lite betfor till frukost samt 2 kg hö. Efter skolan när jag kommer hem och tar in henne så får hon cirka 2 kg hö. Sen på kvällen äter hon lusern, betfor och cirka 5 kg hö. 


11 dagars lista.

2012-01-24 ♥ 12:08:04 Allmänt Kommentarer (0)
1 - Det här äter mina hästar.
2 - Min utrustning.
3 - Hästens utrustning.
4 - Hästbloggar jag läser.
5 - Om jag var tvungen att byta häst med nån skulle jag välja..
6 - Min önskelista.
7 - En häst jag saknar.
8 - Mitt drömstall.
9 - Min favoritras.
10 - Min vanliga utrustning.
11 - Det här finns i min ryktlåda.Tänkte börja med denna listan, börjar idag och sen ska jag försöka hålla denna varje dag! :)

Dålig uppdatering igår..

2012-01-24 ♥ 11:54:33 Allmänt Kommentarer (0)
Igår var jag bara i stallet en snabbis, vi tog in hästarna och sen visade jag mamma lite nya saker med Brea som tacka och apport! Hon var jätte duktig igår och letade som bara den efter grimskaftet när jag kastade det bakom henne i boxen.
Idag har jag bara idrott på schemat så får se när jag kommer hem, jätte fint väder idag så man vill ju gärna hitta på något om de inte vore mörkt när man kommer hem som vanligt.. 
Igår försökte vi också dra av Breas bakskor med de sitter som berg samtidigt som hon inte alls vill hålla upp bakbenen just nu, vi tror det är för hon sträckt sig för hon halkar med sina bakben pga skorna hela tiden även inne i stallgången.. Så det är ju inte jätte lätt att få av dom när det stramar för henne. 


RSS 2.0