Mossel Bay

2012-02-29 ♥ 16:49:28 Sydafrika Kommentarer (1)
Efter att ha varit pa hotell som ligger mitt ute i skogen sa har det inte funnits internet. Har varit pa safari, halsat pa nagra kattdjur och annat skojj. Bor nu pa ett hotell som ligger precis vid Indiska Oceanen, sa har badat och solat lite idag. Slanger upp nagra bilder pa lite djur jag fotat samt en bild pa var underbara pool dar man kunde titta ut och se bland annat cirka 50 bufflar, giraffer och annat fran poolkanten.

 

Johannesburg

2012-02-20 ♥ 13:51:36 Sydafrika Kommentarer (0)
Idag landade vi i Johannesburg pa morgonen, inte manga timmars somn. Tolv timmars flygresa fran Frankfurt och nagon timmas somn. Vi akte buss genom Johannesburg sen var vi en liten svang pa Nelson Mandelas plats, ett kopcenter som var supper stort. Staden ar hur fin som hellst, gron med manga fina vaxter! Nu ska jag slappa pa hotellrummet medans vi vantar in kvallens middag! :)

Kväll i Göteborg

2012-02-18 ♥ 21:08:12 Sydafrika Kommentarer (1)

Är hos farmor i Göteborg nu, vi har ätit kollat igenom allt nu innan resan samt kollat runt på alla hotellen vi ska till, jisses vilka fina hotell!
Vi ska bo på nio hotell under resan och alla är så himla mysiga och fina, slänger upp några bilder på lite olika hotell, inte från alla men från några.


Hejdå mys med Brea!

2012-02-18 ♥ 12:58:29 Allmänt Kommentarer (0)
Idag åkte jag till stallet väldigt tidigt, mamma hade börjat med stallet så det var nästan helt färdigt när jag kom. Tog in Brea en stund, borstade och myste med henne vilket hon uppskattade väldigt mycket! Gav henne också en massa gottigheter såklart. Hon tyckte idag också att vi skulle köra "apport" då hon själv rätt vad det var började på det själv i boxen mitt i hö ätandet, hon är bra rolig hon! ;)

För er som är lite nya i bloggen så åker jag imorgon till Sydafrika och är borta i 17 dagar med min farmor! Ska snart åka till Göteborg och sova där inatt hemma hos farmor :) Dagens - Brea

2012-02-17 ♥ 19:02:55 Träning Kommentarer (1)
Idag tog jag in Brea så det blev en hel del mys. Hon fick också ett litet möte med lastpallen i stallgången, hon förstod ganska fort idag vad det handlade om och fortsatte sin mörda taktik! Hon förstod ganska fort idag att man inte skulle slå sönder lastpallen utan att man kan "vila" hoven på den och sen efter en liten stund till så ställde hon sig med hela tyngden på ena benet uppe på lastpallen. Efter lite mod från damen så stod hon på lastpallen med båda frambenen lugnt! Hon gick upp två gånger och sen räckte det tyckte jag! :) 
Körde också lite apport i boxen sen, hon var riktigt taggad på att leta och var supper duktig och gjorde verkligen allt! Sen blev det massa mys, flätade också Breas svans så nu har hon en fin fläta! Bild från Google,

Fredag

2012-02-17 ♥ 12:25:48 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har jag hunnit med en hel del och dagen är inte slut än. Jag har tagit det ganska lugnt nu på förmiddagen släppt ut hästarna, ätit god frukost, packat, pluggat och slängt in lite tvätt i tvättmaskinen. Lite efter två så ska jag ner till Skillingaryd en sväng med Älskling och sen blir det en tur ut i stallet och ikväll hem till pappa. 

Imorgon åker jag ju till Göteborg på eftermiddagen så ska upp en sväng till Brea på förmiddagen tänkte jag och pussa på henne. Ska bli roligt att höra hur hon kommer vara nu när jag är borta och hur hon kommer reagera när jag kommer hem. I somras när jag var borta två dagar blev hon ju jätte sur på mig när jag kom hem, haha! Men ibland blir hon också jätte sprallig och supper glad om jag varit borta. Ska också bli roligt att höra hur humöret på damen kommer vara mot mamma ;) Hon har ju sina ideér Brea och om inte humöret är på topp så får inte vem som hellst stå i hennes dörröppning in till boxen de kan jag lova ;) 


Dagens - Brea

2012-02-16 ♥ 20:13:08 Träning Kommentarer (0)
Idag kom hästarna in när stallet blev klart, de sista timmarna de var ute började de blåsa så hästarna hade härliga frisyrer när de kom in! 
Tog ut Brea i gången lite och hade lagt lastpallen där så vi kunde "fortsätta" lite på arbetet sen igår då vi tyvärr fick avbryta pga hingstarna, men Brea kom så långt att hon nuddade pallen med hoven i alla fall. Brea försökte idag med olika taktiker för att se vad som fungerade bäst och när man fick beröm. Hon testade att nudda pallen med mulen, kliva över och gå jämte, skaka med huvudet och knuffa ner mig. Det var väldigt olika tills hon började med "döda" taktiken på lastpallen. Där fick hon lite beröm då hon faktiskt satte upp hoven på lastpallen och hon började förstå mer och mer att man kan döda pallen lite försiktigt och tillslut vilade hon nästan hoven på lastpallen. Nästa gång tror jag att hon kanske kan klura ut det!Damens snygga frisyr!

Torsdag

2012-02-16 ♥ 11:42:24 Allmänt Kommentarer (3)
Idag är det Torsdag, det betyder att det inte är långt kvar tills jag åker! Ska bli så himla roligt och jag längtar verkligen ihjäl mig! Idag hade jag först tänk att jag och Brea skulle jobba lite nere på banan men kom ju snabbt på att jag ska åka och träffa Ida idag, var så himla länge sen nu! :) Så det får blir lite små övningar i stallet sen ikväll när jag kommer hem! 


Dagens träning - Brea

2012-02-15 ♥ 20:42:38 Träning Kommentarer (1)


Brea fick också sig ett par markövningar inne i ladan. Hon var väldigt lugn där inne, kanske för att hingstarna var inne så hon var inte själv. Dock så blev Star väldigt hingstig när Brea kom in så Lina och mamma fick stå vid hingstarna och vara beredda då de försökte hoppa mot väggarna och komma ut till Brea, de har ju inte galler ännu. 
Det var riktigt länge sedan jag tränade några sådana här övningar med Brea så det behövdes verkligen och det märktes på Brea också att det var väldigt länge sen. Testade även med Brea att gå fram till lastpallen, hon råkade själv gå rakt över den en gång innan jag började men hon förstod inte riktigt vad jag menade. Hon försökte, gick jämte och klev över.. När hon la upp hoven på lastpallen och "vilade" den där så slutade jag med den övningen då jag visste att jag snart skulle behöva gå in i stallet igen pga hingstarna. Testade att göra backa och hon var lite seg till en början så nu måste jag verkligen börja träna igen med henne! Hon har verkligen tappat så mycket! :)

Dagens träning - Star

2012-02-15 ♥ 20:31:02 Träning Kommentarer (0)


Idag fick Star träna lite övningar från marken - andra gången. Hade lagt fram en pall på golvet, en sådan där lastpall. Han tyckte till en början att den var läskig men när jag gick fram och ställde mig på den så förstod han ganska fort att den inte var så farlig som han trodde. Jag stod på pallen en stund för att se om han själv kunde räkna ut vad jag ville. Efter en stund tog han ett kliv upp på pallen och sen det andra, han var väldigt snabb på att klura ut detta! Efter att vi gjort detta någon gång så tränade vi backa vilket gick mycket bättre idag, han hade nog tänkt igenom det lite sen sist. Vi tränade sen till sist lite "kasta rep upp på ryggen", han brydde sig inte alls precis som förra gången. Testade också att se hans reaktion med att jag drar repet vid sidan om honom och går så de släpar i marken och låter lite. Han tyckte detta var lite läskigt och gick på sidan med ett öga och öra på repet hela tiden men han ballade aldrig ur utan höll sig i skinnet vilket jag är förvånad över så bakrädd som han är. 
Det gick jätte bra med honom idag, han lär sig så fort! Kanske för hans vilda fortfarande är så inprentat  :)

Korsgalopp och fail bilder

2012-02-15 ♥ 11:18:17 Foton - Brea Kommentarer (3)
Brea har väldigt lätt för sig att få in korsgalopp när hon blir spänd eller nervös, om man tränar som tex longering då hon är lugn så får hon alltid in rätt galopp utan att det blir kors och tvärs med benen. Någon som har en häst som gör likadant? :)
Utsläpp

2012-02-15 ♥ 07:48:18 Allmänt Kommentarer (0)
Precis kommit in från stallet, har släppt ut hästarna idag vid 7. Har kommit ungefär 1dm snö inatt så om det slutar att blåsa sen tänkte jag att jag och Brea ska gå ner till banan och longera lite samt köra några övningar, men det beror såklart på blåsten för nu blåser det jätte mycket! :) 


Snö snö och snö

2012-02-14 ♥ 20:17:22 Allmänt Kommentarer (0)
Har precis kommit in från stallet, har gett hästarna sin kvällsmat plus lite mys med Brea. Innan idag red jag Tjabo en runda i skogen, han var väldigt spänd men framåt. De jagade ju såklart hare i skogen så det var ju jägare och hundar som skällde överallt så fick vända efter ett tag. Men han höll sig i skinnet och vi kom hem hela ;) 
Sen fixade vi stallet och efter det åkte vi och åt så har inte gjort något med damen, men imorgon tänkte jag att hon ska få arbeta med hjärnan! 
Har idag skrivit två Engelska texter, så nu är det bara en kvar som ska in innan jag åker! :)

Tisdag

2012-02-14 ♥ 09:46:41 Allmänt Kommentarer (0)
Igår blev det att vara ute efter att jag kom hem från vårdcentralen. Hade inne Brea en stund, borstade och myste medans hon åt hö. Fick även testa ett träns - det nya rundsydda från Hööks som jag tänkte att jag skulle köpa när jag kommer hem. En tjej i stallet hade köpt ett sådant så jag fick testa det på Brea lite snabbt då hon ibland inte kan ha alla träns i storlek full då de är för små över nosryggen, men detta passade som tur var! :)

Idag ska jag plugga lite på förmiddagen, sen blir det att sticka ut i stallet då jag ska rida Tjabo en runda i skogen, kul att få komma ut lite måste jag säga!

Måndag

2012-02-13 ♥ 11:35:46 Allmänt Kommentarer (0)
Första dagen på lovet, skönt att kunna ha den första sovmorgonen också! Idag är jag även mockfri för första gången på två veckor ungefär, ganska skönt faktiskt så idag blir det fokus på hästarna efter att jag har varit på vårdcentralen. 
Har också tänkt att jag ska plugga lite, planera lite inför vad jag ska packa, om det är något jag måste köpa och sen tvätta lite kläder! :) Oredigerad bild från igår.

RSS 2.0