Fredagsmys med Brea!

2012-08-31 ♥ 18:14:09 Brea Kommentarer (1)
Idag är det mega dåligt väder och jag hade ingen ork att göra något med henne idag så det fick bli Fredagsmys! Brea fick hänga med in medans kompisarna åt hö, Brea fick äta inne och bara mysa. Mamma och jag stod en stund inne i stallet och bara studerade Brea medans hon åt, härligt är det att bara titta och lyssna! 
Efter att hon tröttnade i boxen så tog jag med henne ut på stora ängen så hon fick äta massa gräs vilket hon tyckte var väldigt gott kan jag säga! :)

Dagens - Brea

2012-08-30 ♥ 20:01:00 Brea Kommentarer (0)
Idag skulle det vara regn hela dagen sa de på vädret men när vi kom hem så var det uppehåll och var rätt tort i gräset så jag och Brea tog en sväng nere på banan tillsammans med syster och Alice. Red Brea på nya bettet idag också och det gick minst lika bra som igår om inte bättre! Man kan inte annat än att bara sitta och le på min härliga häst - gud så duktig hon är! Hon söker sig neråt hela tiden och traven känns helt annorlunda nu när hon arbetar med ryggen, nu går det ju att rida på henne i traven haha! Känns som en helt annan häst. 
Dock så "knäcker" hon gärna huvudet nere och går med näsan in mellan frambenen ibland men att få fram nosen får vi arbeta på sen när hon orka gå i en lägre form, nu vill jag bara att hon ska söka sig neråt och sålänge hon gör det har jag inga krav. 
Travade lite mer idag också och mamma stod och hjälpte mig en del och det gick jätte bra! Till och med mamma och Lina som var med nere kunde se en jätte stor skillnad på henne, roligt!
Hon kändes så himla fin idag!


Bad mamma att filma, mest för att jag själv ska se hur det ser ut så printade ut lite bilder ur klippen. Detta är som sagt bara printbilder och som sagt neråt är det ändå vi strävar efter nu! 
Dagens - WOW - Brea

2012-08-29 ♥ 17:17:38 Brea Kommentarer (0)
Även om jag och Brea mest skrittade idag så gick det så jädrans bra rent ut sagt! Det har nog aldrig gått så himla bra som det gjorde idag, det var bara wow hela tiden!
Hämtade ju mitt nya bett förra veckan tror jag det var och det testade vi idag - som ni säkert räknat ut så fungerade hon väldigt bra på detta bettet. Hon sökte sig neråt såfort jag "racklade" lite med tyglarna, även på långa tyglar, hon höll sig där nere jätte länge, flera varv och hon var jätte fin! Hon gick lite mycket bakom lod och väldigt långt ner i mellan åt men sålänge hon bara söker sig neråt så är jag nöjd, sen när hon orkar hålla sig där kan jag börja plocka upp henne till en finare form men nu tränar vi bara på att söka sig neråt. Tog något varv i trav också och även där gick hon fint! Huvudet bara försvann på henne och hon gick väldigt långt ner men som sagt neråt är det jag strävar efter nu. Hon kändes verkligen hur fin som helst idag och detta bettet är nog till en stor hjälp för damen! :)

Sist men inte minst var Brea jätte duktig, bad henne flytta sin rumpa mot grinden så jag kunde öppna uppifrån hennes rygg och det gjorde vi så red vi upp till stallet! Jätte duktig var hon idag! 

f5!

2012-08-29 ♥ 09:11:01 Bloggdesign Kommentarer (0)


Nu har jag äntligen fixat lite med designen, inte så mycket, mest bytt färger och bytt ut headern. Fick bli en sådan här header sålänge ett tag, har ju inte så många "nyare" bilder och många så ja, det får vara så ett tag men ser denna header mest som en provisorisk tills jag få lite nyare bilder. Har inte bestämt mig ännu, eller så behåller jag denna tills "höstdesignen" :)

Tryck på f5 om du inte kan se den! 

Tisdag

2012-08-28 ♥ 20:19:48 Brea Kommentarer (0)
Idag hade jag tänkt att rida men har haft problem med min ena halsmandel hela dagen och det gör så himla ont! Valde alltså att skippa ridningen idag vilket var synd då jag var väldigt peppad på ridning idag.. men men så är det ibland! 
Istället fick hon komma in en liten sväng innan hingstarna skulle komma in för kvällen, bli lite ompysslad och så fick hon beta lite gräs så hon var nog nöjd. Hoppas på att kunna rida imorgon och kanske testa nya bettet på henne, är ju ledig imorgon så har ju hela dagen på mig som känns skönt! Ingen stress och ingen press! ;)

Svar på lite frågor.

2012-08-28 ♥ 08:13:00 Svar på frågor Kommentarer (0)
1. Vem gör din bloggdesign?
- Jag gör min bloggdesign själv. 

2. Vem fotar alla dina bilder på dig och Brea?
- Det brukar vara mamma som fotar, hon brukar alltid vara snäll och stå ut med att fota haha! Men det senaste så har det också varit Angelica som fotat lite, men nu har de flyttat hem sina hästar igen så nu blir det nog mest mamma igen! ;)

3.Hur många boxar har ni i erat stall?
- Det är tio boxar inne i "stora stallet" men det är en till box som är pågång (ponny-box), sen har vi två boxar ute i ladan samt en liten lösdrift till shettisarna. 


Bild från förra året på stallet. 

4. Ni verka ha rätt många sommarhagar/hagar i övrigt, hur många har ni om man får fråga?
- 4 vinterhagar, shettisarnas hage (de går alltid i samma pga fång), 2 mindre hagar (större sjukhagar kan man väll säga), 8 stora sommarhagar (en del bara ängar och en del med skog) samt 1 mellan stor sommarhage!
Det är jätte skönt att ha så många hagar, och speciellt stora sommarhagar så alla hästarna kan gå på bete om man vill! Vi har lite för mycket sommarhagar till våra hästar till och med, därför hade min kompis och hennes mamma sina hästar hos oss på bete i år :) 


5. Hur hög är Brea?

- När hon visades (förra året) var hon 163 cm hög, nu har jag inte mätt henne sen dess men tror hon växt en hel del, och har ännu en gång blivit jätte hög i rumpan så mer växer hon nog. 

6. Går era hästar ute på nätterna?
- Ja nu på sommaren gör de det, det är bara hingstarna som kommit in lite på nätterna nu de senaste veckorna men ska ut på bete en sväng sen igen innan "vinterperioden" börjar då alla hästarna är inne på nätterna. Våra hästar brukar gå ute dygnet runt ifrån 1 Maj - 1 Oktober! 

7. Hur många inhyrda hästar är det hos er, vad är det för raser osv?
- Nu under sommaren var det 8 "inhyrda" hos oss då det var 4 hästar hos oss som bara var på bete men i vanliga fall har vi 4 stycken inhyrda hästar. En liten ponny (russ tror jag?), en svensk ridponny, ett belgiskt halvblod och en ridtravare. 

8. Skulle du kunna tänka dig en till häst? Skulle du kunna tänka dig en annan ras än Frieser om du skulle köpa en ny. Skulle du kunna tänka dig en travare?
- Jag skulle inte vilja ha en till häst just nu men om några år är jag nog sugen på en till då jag vill ha två senare. Och det skulle i så fall vara en till Frieser då jag just nu inte skulle kunna "tänka mig" någon annan ras, man blir så bortskämd på något sett med den underbara rasen att man blir helt fast i dem, en gång en Frieser så blir det liksom alltid Frieser - för mig i alla fall. Jag tycker inget illa om travare, det finns jätte många fina ridtravare då jag vet flera stycken men jag själv skulle inte vilja ha en ridtravare.
 
9. När ska du göra "vardags-filmen" med Brea som du lovat?
- Den har jag glömt lite måste jag erkänna men ska försöka komma ihåg den i veckan! 

10. Hur många går tillsammans med Brea i hagen?
- Brea går med två av våra andra ston så de är alltså tre stycken i hennes hage. 

11. Är Brea import? Hämtade ni henne i så fall eller hur kom hon till dig?
- Japp, Brea är import ifrån Holland och hon kördes hem till oss i lastbil och kom cirka klockan 5-6 på morgonen och åkte med några andra Frieserhästar som också skulle till Sverige. 


En bild på Brea när hon kom till mig, det är hon som står längst ut i lastbilen - här har han precis öppnat för att gå in och hämta henne. 

Dagens - Brea

2012-08-27 ♥ 20:09:56 Brea Kommentarer (0)


Idag har jag och Brea varit ute en runda i "skogen" tillsammans med mamma och syster när hon red Alice. Vi gick lite längre på vägen där Brea aldrig gått tidigare, förbi en stor gård som nästan alla hästar tycker är lite små läskig. De har massa kossor och deras mjölkmaskin bruka väsnas och det luktar massa kossa där. Brea skötte sig fint, hon gick på även om det var lite läskigt som hon tyckte men höll sig i skinnet bättre än gamla Alice som hoppade till två gånger och Brea stannar bakom och tittar lite frågande på Alice bara, haha. Brea har också sett får för första gången och haft en bil uppkörandes bakom oss som inte kunde vänta då vi hade staket på båda sidor av vägen, hon blev lite spänd bara men annars gick det kanon hela rundan! 

Trött

2012-08-25 ♥ 20:13:27 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är en sådan där dag då jag bara känner mig väldigt trött, seg och har ingen ork till något. Har varit på Vaggeryds marknad en sväng och efter det blev det ut i stallet, mockade hingstarnas boxar och sen blev det en sväng ner till Brea i hagen, tänkt att jag inte äns orkade ta in henne och borsta henne.. Men hon såg rätt nöjd ut ändå tycker jag! Jag tycker det känns så orättvist mot hästen att träna om man är på sådant "humör", trött och sliten, de känner ju trotts av väldigt små saker och jag tycker bara det är dumt då det inte bruka gå bra av kanske en anledning av min trötthet. Då låter jag hellre Brea vila och ta ett pass någon annan dag när man är motiverad och på bra humör, och kanske när Brea inte brunstar haha ;)

Imorgon tänkte jag testa nya bettet lite eller träna från marken, har inte riktigt bestämt mig där ännu, får se imorgon helt enkelt! Något av det ska det bli i alla fall! 


Dagens - Brea

2012-08-24 ♥ 20:55:00 Brea Kommentarer (1)
Idag har Brea fått vila men pga att hon brunstar så det är sjukt, hon har nog aldrig brunstat såhär mycket som hon gör nu! Hade i alla fall inne henne, hon fick bli borstad och äta lite mat och sen fick hon massage/kroppsbalansering av mamma, skönt när man har en utbildad hästmassör som mamma så man kan be henne kolla igenom Brea någon gång ibland så hon inte är spänd i rygg, bog eller "sne" på något sett, likadant nu när jag börja rida henne lite "hårdare" så är det skönt att mamma kan känna igenom rygg och så för att se så hon inte är spänd i någon muskel av det eller får ont på något sätt! :)


Dåliga mobilbilder på mamma och Brea idag!

Torsdag

2012-08-23 ♥ 20:29:11 Allmänt Kommentarer (0)
Idag fick det bli att hälsa på Brea i hagen bara då vi kom hem senare, varit och fixat, handlat lite! Köpt en ny sadel till Alice bland annat - spännande! 

Har jätte problem med min design! Jag kan inte ändra något och om jag återställer mallen till någon som redan finns så funkar inte det heller utan visar någon annan variant av den gamla, så som den inte äns ser ut och hur jag än gör så ändras inget!? Blir tokig på nya blogg.se snart!!

Dagens - Brea

2012-08-22 ♥ 21:18:13 Brea Kommentarer (0)
Idag så red jag och Brea! Det var ett tag sen sist och det var ännu längre sen vi red med bett! 
Hon gick jätte bra i skritten, var väldigt spänd uppe på övre delen av banan så hon trippade runt lite och var väldigt väldigt spänd men hon höll sig i skinnet och jag försökte få henne att tänka på annat vilket som gick hem ju längre tid det gick. Jag försökte få henne att söka sig neråt vilket som är rätt svårt med Brea när hon är spänd och lite ur fokus som hon väldigt lätt blir när hon brunstar vilket jag märkte att hon gjorde när jag var påväg ner till banan! Hon har nog aldrig brunstat såhär mycket! 
I traven så kändes hon dock oren, jätte konstigt var det för hon kändes inte halt men ändå så var det ojämt på något konstigt sätt, kan inte riktigt sätta fingret på det. Det var så i båda varven men inte hela tiden heller utan hon kunde trava på en hel volt och sen efter ett varv så kändes hon konstig, sen gick det över och ja jätte lustigt. Mamma sa att det kunde ju vart en blandning på allt tillsammans, en spänd häst kan ju kännas oren när de springer och spänner sig på annat men det kan också vara så att Brea har ont i magen precis som vi människor kan få menverk så kan ju även hästarna få det och det kan ju skilja sig från varje gång. Så ja en blandning av allt var det väll troligtvis för hon kändes absolut inte halt utan det var något annat som jag inte riktigt vet vad det var.. 

Men för övrigt så tycker jag att det gick jätte bra! Hon höll sig i skinnet, var rätt pigg och spänd men det släppte sen och jag tycker hon skötte sig bra! Bild på Brea sen hon hoppade tunnan!

Skolstart

2012-08-21 ♥ 20:47:19 Allmänt Kommentarer (1)
Idag började jag skolan efter ett långt sommarlov! Känns helt okej att komma in i vardagen igen, blev en del strul med att få ihop alla valen på schemat men till sist lyckades vi nog hitta en lösning för mig! Helt okej schema måste jag säga!
Efter det blev det stallet, fyllde vatten så alla hästarna hade vatten i värmen, tänkte att jag skulle rida Brea men tiden drog iväg och jag var tvungen att åka ner och hämta saker hos pappa också så det fick bli lite hagmys ute men det dog hon nog inte av!

Körkort!

2012-08-20 ♥ 19:52:12 Allmänt Kommentarer (0)
Måndagen som strax är förbi, har inte hunnit med så mycket mer än att klarat mitt körkort som jag är glad över! Äntligen, så skönt att slippa tänka på det mer! Ska ut till Brea och hälsa på henne en sväng i hagen tänkte jag sen blir det sängen tidigt för imorgon börjar skolan igen. Rätt skönt att komma in i vardagen igen och få lite ordning på det hela! ;)

Lördag

2012-08-18 ♥ 20:48:49 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har det inte hänt speciellt mycket, har segat runt hela dagen både inne och ute i stallet. Hade inne Brea en sväng, såg verkligen ut som om att det skulle bli regn och kanske åska då det var så mörkt så jag tänkte att Brea skulle få vila även om jag igentligen hade ridning på schemat men vila fick det bli! Hon har ju varit så duktig ifrån marken nu i flera dagar så hon kan behöva vila hjärnan lite..
Har fått en himla massa inspiration idag, blir riktigt sugen på att köra med Brea, så nästa gång från marken får det bli så! Längtar redan då jag tror att det kommer bli så himla bra!
Brea fick som sagt vila idag, men hade inne henne en sväng, försökte få bort lite flugägg, hon har helt fullt på benen och de är jätte svåra att få bort! Någon som har något bra tips?!
Hon var väldigt rastlös idag så det var väll sådär roligt att matte skulle sitta och pilla med det när hon stod i gången. Hon fick i alla fall lite mat och sen gick jag med henne ut på ängen så hon fick beta en stund vilket hon tyckte va riktigt gott! :)

Bilder från idag - Brea

2012-08-17 ♥ 21:30:16 Foton - Brea Kommentarer (1)

RSS 2.0