Hästarna är på plats!

2011-09-30 ♥ 22:15:48 Allmänt Kommentarer (0)
Idag så kom ju hästarna in för natten, första gången sen de släpptes på bete! :) Jag och mamma spånade upp alla boxarna samt fyllde vatten och lite sådant annat som ska fixas innan de kommer in. Vi gick ner och hämtade stona två och två tills hela stallet var inne, de enda som inte är inne ännu är Prinsen och hingstarna ;) Brea verkade hel nöjd med att alla var inne med henne och att de skulle få vara inne under natten. Hon bara stod, skulle mysa och stod nästan och sov i sin box när vi var där och sprang :)
Borstade alltså bara Brea i boxen, jobb får det bli imorgon! Ska upp vid 7 imon för att släppa ut hästarna med mamma och Jessica, alla vet ju inte riktigt vart de ska osv så det behövs vara lite fler personer de första dagarna för att visa alla hästar i och med att vi släpper dom. Men det går nog bra! :)

Dålig uppdatering!

2011-09-30 ♥ 07:51:15 Allmänt Kommentarer (0)
Igår var jag som sakt iväg på körskola sak och härom dagen så hann jag inte med Brea heller, men idag, äntligen! Ska vara i stallet länge idag har jag bestämt mig för, bara för att jag missat så mycket nu de två sista dagarna! Idag kommer också hästarna in för natten, första gången nu sen de släpptes på sommarbete! :) Så himla mysigt är det, så ska spåna upp en massa boxar ikväll alltså ;)

11. En låt som påminner om en häst du älskar

2011-09-30 ♥ 07:47:40 Allmänt Kommentarer (0)


10. 10 saker du inte visste om mig

2011-09-29 ♥ 08:19:09 Allmänt Kommentarer (0)

Jag hatar sådana här saker, kommer aldrig på något! Sen ska dom väll handla lite om hästar också, vilket som blir ännu svårare! Detta inlägget kommer ta lång tid att skriva! ;)


  1. Jag har varit enormt rädd för att skaffa nya hästar efter både Gizma och Tea, har varit så rädd att förlora en till efter att förlorat två, igentligen kände jag inte för att köpa en till häst efter Tea direkt då jag var så "rädd", men nu är det ju såklart inget jag ångrar!
  2. Jag ville igentligen ha en annan häst istället för Brea och ville igentligen inte ha just Brea av de hästar vi tittade på (ville ha en annan i det stallet) men den var för liten och var inte lika mycket hanterad så de skulle inte sälja den ännu, nu så är jag ju såklart glad över att mamma tyckte vi skulle köpa Brea och inte någon av de andra ;)
  3. Det viktigaste för mig är att ha roligt med hästen istället för att nå framgång. (såklart är det ju roligt att utvecklas så också, inte så jag menar, men jag tycker det är absolut viktigast att ha roligt).
  4. Jag har väldigt lätt för att börja gråta, om jag är väldigt glad så kan jag börja gråta väldigt lätt, om jag är ledsen så börjar jag gråta men också ibland om jag är riktigt riktigt arg så kan jag börja gråta? haha
  5. Jag var väldigt "feg" när jag var mindre inom ridningen.
  6. Jag älskar att hålla på med unghästar, skulle kunna ha en ettåring hur länge som hellst då jag tycker om att bara göra saker från marken och pyssla om, ridningen är alltså inte det allra viktigaste för mig.
  7. Jag ser väldigt ofta/snabbt/lätt om en häst inte mår helt toppen, alltså om den är sjuk eller har ont.
  8. Vi tittade på att köpa en hingst till mig när vi tittade efter häst (Brea) och kollade på några hingstar.
  9. Jag skulle väldigt gärna vilja ha en Basjkir sen när jag har råd att köpa/betala mina hästar själv.
  10. Jag vill väldigt gärna lära mig Barock och "utbilda" Brea inom Barock ridningen.


Pust..

2011-09-29 ♥ 07:57:29 Allmänt Kommentarer (0)
Igår så blev det stallmöte och sen så hann inte jag och mamma städa, endå hann jag inte ta in Brea heller, det var svart ute när jag gick upp från stallet kan jag säga.. Vi var nere hos hingstarna och såg då att Brea stod på alla benen och var inte halt när hon gick och såg ut att må bra, så var alltså inte ens borta hos henne, fy på mig! Idag ska jag dra mig ut dit ikväll runt 8-9 tiden då det är då jag kommer att vara hemma, ska på någon kör sak idag och det håller ju alltid på så himla länge! Börjar vid 5 också desutom! Jaja, och imon så hinner jag nog bara ta in damen för tror att hästarna kommer in imorgon för natten, de har ju gått/går på bete nu så! ;)

Stallmöte och städ!

2011-09-28 ♥ 13:36:38 Allmänt Kommentarer (0)
Idag kommer jag nog inte ta in Brea, i såfall bara en snabb sväng för vi ska ha stallmöte vid fem och sen ska jag hjälpa mamma att städa inne i huset. Så är det ibland, Brea kommer nog alltså få vila i två dagar för imorgon är det inte säkert att jag hinner heller, inte riktigt vad hon behöver nu kanske - vila. Men så är det ibland! :)
Längtar tills hingstarna byter hage så jag kan vara nere på gräsbanan igen och träna med Brea! :)

Jean Francois Pignon

2011-09-28 ♥ 08:26:17 Film/ Klipp - annat Kommentarer (0)


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

2011-09-28 ♥ 07:59:14 Allmänt Kommentarer (0)
Jag hoppar faktiskt över dag 8 då jag tycker att den var likadan som dag 7!

Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag är nog Jean Francois Pignon bara för att han är så himla duktig! Tittade på honom när han var i Globen sist, och ja han är bara grym helt enkelt! :)
Lite bilden lånade från Google!


Bus Brea!

2011-09-28 ♥ 07:47:59 Brea Kommentarer (0)
Igår uppdaterade jag inte så speciellt bra, var i alla fall ute i stallet hela dagen då också. Kollade Dalia lite då jag såg att hon betedde sig konstigt, visade sig vara gaskolik eller något sen när veterinären kom.
På eftermiddagen tog jag in Brea och hon var lugn och fin inne i boxen, men en vilding ute! Hade henne på ängen då både korallen och gräsbanan är "upptagen", kan alltså inte vara där på någon dag nu. När jag skulle longera Brea så ville jag ha henne i skritt med Brea ville snabb trav eller galopp! Hon krökte nacken och hoppade in i galopp varje gång och galopperade mer uppåt än framåt.. Hon tyckte i alla fall att det var skit kul! Longeringen gick väll lite sådär då hon var så sjukt pigg, men hon drog ju inte iväg i alla fall så det var ju bra. Tränade backa och flytta undan för tryck, det gick mycket bättre! ;) Tur att något gick bra i alla fall! ;)


Brea har hoppat terrängbana!

2011-09-26 ♥ 20:59:33 Brea Kommentarer (0)

Idag testade Brea på lite stockar nere vid terrängbanan, Jessica hade med Tonin ner också för det var första gången Brea var där men det gick bra!
Började gå lite med henne över lite olika stockar och sen började jag longera henne jämte en stock. Efter en stund så "drog" Brea iväg från min lilla volt mot ena stocken med sådan "frieser galopp", riktigt höga benlyft (ack så fin hon är!) och hoppade stocken! Jag sprang efter som ett frågetecken ungefär, hon laddade helt själv flera gånger! ;) Hon var nästan helt galen, haha. Testade på tre olika stockar, de mindre och de blev några skutt, Brea tyckte det var jätte roligt! Tränade lite på att man ska komma till mig när man hoppat en stock och det tyckte jag hon skötte bra om man tänker på hur hon laddade och galopperade efter så skötte hon sig fint och drog liksom aldrig iväg. :)
Detta måste vi göra någon mer gång helt klart, kan nog bli riktigt kul när hon förstår lite mera även om hon kom på det snabbt idag! :)

Synd att vi filmade i slutet när Brea var lite trött, då hon inte laddade så utan bara travade stockarna, får bli nästa gång!


Måndag

2011-09-26 ♥ 09:28:00 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det måndag och jag är faktiskt ledig idag, ganska skönt! Gick upp vid 8 och gav hästarna frukost, sen började jag att mocka ur shettisarnas lösdrift och hälften är kvar. Är inne på en liten paus! ;)
Ska strax ut igen och fortsätta och sen någon gång så kommer Jessica och då ska vi ner till terrängbanan med Tonin och Brea, ska bli roligt att se hur detta ska gå! ;)

Idag har små grabbarna flyttat!

2011-09-25 ♥ 18:42:38 Allmänt Kommentarer (0)
Idag flyttade Jacki och Mackan till den nya lösdriften, jätte mysigt där inne hos dom! :)
Också trä staket så slipper Jacki rymma och äta massa gräs inne hos de andra hästarna så han får fång, detta blir nog kanon!Imorgon ska jag mocka ur deras gamla lösdrift så hingstarna ska få sina boxar där!

Fina Brea!

2011-09-25 ♥ 18:38:44 Brea Kommentarer (0)
Idag hade jag inne Brea en liten stund, inte speciellt länge men borstade av henne och testade nya tränset och Teas gamla bett. Tycker hon passade jätte bra i tränset och det passade perfekt!
Hon verkade gilla bettet också, skönt! Hon fick springa av sig lite nere i korallen idag också, och testa på nya bettet samtidigt.


De senaste dagarna...

2011-09-24 ♥ 21:16:47 Allmänt Kommentarer (0)
Ni anar inte hur mysig och go Brea varit de senaste dagarna! Tidigare har jag bara "kunnat" ha inne henne i kanske max 20 minuter. Härom dagen var hon inne i 30 minuter helt själv, med bara mig. Igår var hon inne i över en timma och var lugn! Vi gick efter det endan bort till sommarhagen vid halc 10 (helt svart ute) och hon skötte det hur bra som hellst, hon ballade bara ur när ficklampan tändes för hon är livrädd för den ;)
Idag och igår har hon varit så kelig och mysig att jag trott att hon blivit sjuk! ;) Hon har stått med nosryggen mot mig och velat att jag ska klia och mysa med henne, vi stod nog på exakt samma ställe nere i korallen idag och bara mös i cirka en kvart! :DHar också lyckats fläta hennes man idag! Stort framsteg kan jag säga att hon stod stilla så länge i boxen att jag kunnat fläta henne! :)

Från Charlies och Hööks - Fredag

2011-09-24 ♥ 21:05:26 Utrustning Kommentarer (0)
RSS 2.0