Duktiga Brea

2011-11-30 ♥ 20:18:49 Allmänt Kommentarer (1)
När jag gick ut i stallet så gick Brea till grinden så jag gick direkt till grinden för att ta in henne, tänkte att jag ta med henne lös vilket som gick kanon! Hon går bakom lugnt och snällt, väntar medans jag stänger grinden och sköter sig fint helt enkelt! :)
Väl i stallet fick hon äta lite middags hö medans jag fixade mat och hö till alla andra hästar. Ställde upp henne i gången sen och borstade av hennes ben då de var helt leriga. Tänkte jag skulle testa att raspa till hennes hovar där hovslagaren sa att jag kunde ta lite. Gick faktiskt jätte bra att raspa, hon var lite osäker till början men sen så var hon riktigt lugn och jag fick ner det en bra bit. :) Tog inte allt och på båda hovarna, tog lite på varje och slutade när det gick som bäst då hon tidigare inte tillåtit att hovskagaren lyfter hoven då de inte kommer intill, så stolt över Brea att hon skötte detta så bra! :) 
Efter det blev det mer ordentlig ryktning och en massa mys såklart :)

Hemma från stallet

2011-11-29 ♥ 20:11:29 Allmänt Kommentarer (0)
Blev inte som jag tänkt mig riktigt idag. Kom ut till stallet och kom ju på att vi inte alls har mockdag idag men mockade Breas box i alla fall då den var lite rörig då hon brunstar nu.. Smörjde mammas träns och lite sådant medans hon borstade Martisse då hon skulle rida :) Blandade lite mat och tog det lugnt helt enkelt. Tänkte borsta Brea och raspa till hennes hovar men hade så ont i huvudet så orkade faktiskt inte det.. Blev såklart många pussar och kli istället! :)

Tisdag

2011-11-29 ♥ 07:47:55 Allmänt Kommentarer (0)
Ska snart åka iväg till min praktik, är där från 10 till 16 och efter det så åker jag upp till stallet. Jag och mamma har mockdag idag så det är våran dag att fixa våra hästar, blir nog därför bara lite mys med damen precis som igår då jag var för trött. Men det dög såklart bra för henne en då :) Brea, fast i ett träd?

2011-11-28 ♥ 14:17:18 Allmänt Kommentarer (0)


Hemma idag..

2011-11-28 ♥ 14:15:18 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är jag faktiskt hemma, kunde inte ta mig till skolan idag då det var tåg som krockat med träd som låg över rälsen sen igår då det var storm. Inga extra bussar kom det heller och de vanliga var fulla, så det fick bli en hemma dag och jag får plugga hemma istället helt enkelt. 
Åkte upp till mamma på dagen och släppte ut hästarna då mamma inte kunde göra det på morgonen för det hade fällts tre träd i stonas hage och en låg ut vid grinden och gången där alla hästarna går ut.
Hästarna tyckte nog det var lite kul med fällda träd och inte minst sagt Brea, hon klättrade in i mitten och sen kom hon såklart inte ut igen utan fastnade där inne. Varför är det alltid mina hästar som fastnar överallt!? ;) Jessica var i stallet som tur var och hjälpte mig ut med Brea då hon hade ställt sig jätte dumt, hon fick lite panik en eller två gånger men lugnade sig ganska snabbt och höll sig väldigt lugn även om de andra hästarna galopperade runt i hagen! :) Ut kom hon och hon blev så glad, hon drog ett race med sina kompisar och bockade det gjorde hon! ;) 
Tänkte jag ska gå ner en sväng till banan sen, får se vad jag hittar på med damen, det var ju så länge sen, över två veckor sen vi gjorde något! En blöt tur i stallet

2011-11-27 ♥ 15:01:08 Allmänt Kommentarer (0)
Mamma och jag släppte ut hästarna och kan säga att det inte var en enda häst som ville gå ut i stormen ;) Vi mockade och fixade i ordning allting och sen tog vi in hästarna igen och de kom snällt in. Blev lite mys med Brea i boxen bara, brydde mig faktiskt inte om att ta av täcket idag och borsta henne, det får vi ta imorgon! 
Sitter nu och tittar på Dressyren från Globen just nu, innan tittade jag lite på höjdhoppningen (barbacka) och Robert tog visst nytt världsrekord! Något ni borde kolla in på klipper nedan! :)

Filmen från höjdhoppningen hittar nu HÄR! :)

Blåsig Söndag..

2011-11-27 ♥ 09:38:36 Allmänt Kommentarer (0)
Idag blåser det verkligen och regnar, ja riktigt dåligt väder! Hästarna kommer få vara inne lite extra idag men ska ju såklart upp snart och fixa stallet medans hästarna går ut en sväng och sen får det väll bli lite mys i stallet med hästarna :) Ikväll blir det också bio med tjejerna! ;)

Hel dag i stallet..

2011-11-26 ♥ 19:37:02 Allmänt Kommentarer (0)
Gick ut vid 7 idag för att släppa ut hästarna, efter det mockade jag någon box och sen blev klockan lagom för att Lina och Emma kom upp. Hovslagaren skulle komma idag, en ny! Mamma var tvungen att jobba lite idag så jag fick ta in Martisse för han skulle skos om. Han brukar vara jätte bråkig och han skulle såklart testa lite men gud vad lugn han var och skötte sig jätte bra! Den nya hovslagaren var verkligen guldvärd, hur bra och snäll som hellst, han tänkte på hästarna, var lugn och helt perfekt helt enkelt! Har nog aldrig varit med om en sådan bra hovslagare, inte Lina och mamma heller efter att vi berättat hur han var. Honom byter vi aldrig bort! ;) 
Han skulle kolla på Breas hovar också, skona sitter fortfarande som berg men hennes hovar har växt ut lite vid kanten så skulle se om vi var tvungna att dra av skona eller om hon klarar av att gå lite till vilket hon gjorde, jag ska bara fila lite. Brea var såklart rädd för honom också men snäll som han var så sa han att vi kunde göra så att han kommer och bara klappa och borstar lite samt bara träna på att han ska lyfta hennes hovar i början, vilken hovslagare erbjuder sig detta!? 
Han kunde i alla fall klappa henne lite sen men nervös var hon kan jag lova! Som sagt, är så glad över att vi bytte hovslagare så det finns inte!

Fredags mys!

2011-11-25 ♥ 22:20:17 Allmänt Kommentarer (0)
Idag hade jag och Brea Fredagsmys! Tog in henne vid två tiden då det regnade som mest och hon kom såklart gnäggandes mot mig vid grinden i hopp om att få komma in :) Testade ta in henne lös idag, hon väntade på mig utanför grinden då hon inte vågade gå själv för porten till ladan var öppen, fegis ;) Mockade och fixade några boxar medans hon åt lite hö och när hon var klar var det lagom att ställa upp henne i gången för lite ryktning. Att det alltid ska lyckas fastna stora stenar under hennes tassar.. Kollade också hennes skor och hovar inför imorgon då hovslagaren kommer! 
Brea ska dock inte skos imorgon då vi inte hämtat ut något "lugnande" till henne på apoteket ännu, vi ska dock fråga hovslagaren om han kan försöka klappa Brea och att hon får vara med inne och titta på då hon blir rädd för nya personer och speciellt män.. Idag när min lossaspappa kom in i stallet var hon jätte rädd för honom och honom ser hon ändå på dagarna från hagen. Jaja vi får se hur hon reagerar på hovslagaren imorgon! :) 
Efter cirka 3 ½ timmar så fick hon faktiskt gå ut igen en sväng innan kvällen! Regn regn och regn

2011-11-25 ♥ 12:39:56 Allmänt Kommentarer (0)
Är även idag riktigt dåligt väder, det blåser och regnar.. Var nyss ute och hämtade in Magma och kollade Breas täcke då det inte hade torkat helt tills idag och det regnar ju som sagt. Brea ville nog verkligen in skulle jag tro, hon gnäggade efter mig och travade till grinden, haha ;) Hon får vänta en liten stund till min lilla innekatt!

Blötfis

2011-11-24 ♥ 20:26:07 Allmänt Kommentarer (0)
Slutade tidigare idag och kom ut i stallet tidigare men vad hjälpte det när det regnar och har regnat hela dagen ;) Fixade lite i alla fall och hämtade varmt vatten och sen tog jag in min blöta lilla dam som glatt kom och mötte mig vid grinden. Ställde upp henne i gången direkt och svampade av henne med vattnet så leran skulle försvinna så gott som det gick. Brea tyckte idag att det var ganska trist att stå i gången, har inte gjort det nu på ett tag så det får det bli ändringar på! 
Blev lite mys och borst efter det såklart medans hon åt sitt hö, idag får hon också sova i pyjamas! ;) Hennes täcke var helt blött så tog med det upp och hängde det i garaget så det hinner torka tills imorgon så slipper hon sova med blött täcke :)

dålig uppdatering.

2011-11-24 ♥ 10:05:44 Allmänt Kommentarer (0)
Har blivit lite dålig uppdatering nu och speciellt igår. Händer ju inte speciellt mycket just nu då det är så mörkt ute när jag kommer hem. Men igår så hade jag inne Brea en bra stund och mös en massa och borstade i mängder! ;) 
Idag är jag sugen på att hitta på något med damen men vet inte vad, något man kan göra när det är mörkt, haha!

Några saker jag är extra sugen på..

2011-11-23 ♥ 08:08:30 Utrustning Kommentarer (0)
Finns såklart en del saker jag är lite extra sugen på, men får såklart hålla mig tills efter jul! Först och främst är det en ordentlig sadel men också lite nya ridkläder till mig själv men även saker till Brea då det är lite ont om det..
Har hittat några grjer från Hööks som jag är lite extra sugen på, men finns såklart en hel del på Chalies också! Tyvärr har inte Chralies så mycket saker ute på sin internetsida.. Lite dåligt kan jag tycka! 

Tisdags mys

2011-11-22 ♥ 21:25:29 Allmänt Kommentarer (0)
Hade praktik idag och kom därför hem lite senare, gick ut i stallet och fyllde hö och mockade Breas box. Tog in henne och mös lite, kom sen på att jag skulle iväg lite snabbt så jag lät henne vara inne med middagshö. Åkte iväg och det drog ut lite då jag åt och så, kom ut i stallet igen efter 1 ½ timma men Brea hade skött sig fint! :) 
Orkade faktiskt inte borsta på Brea efter att  jag tagit in alla hästarna då jag var så trött och klockan blev 9, så det fick bli lite mys bara men det dög nog fint för damen! ;)

Måndag!

2011-11-21 ♥ 21:19:15 Allmänt Kommentarer (0)
Tog det rätt lugnt idag när jag kom hem då jag och mamma hade fixat allt på morgonen, hann till och med äta innan jag gick ut idag! Gick ut lite senare och tog in Brea, borstade och mös en stund lagom tills Mikaela kom hem med en ny donna. Det är alltså en tjej i stallet som har tagit hem ett sto på prov i någon månad för kanske senare köp, det är alltså inte våran ;) Hon var i alla fall himla söt! 
Brea kom på ett nytt och bra sätt att äta ur hönätet, genom att lägga upp nätet på krubban så slipper man slita så ;)Nya hästen i stallet, se så söt! :)

RSS 2.0