Galen häst

2011-12-30 ♥ 19:13:02 Allmänt Kommentarer (0)
Har nog aldrig sett Brea så galen som hon var idag! Gick ner till gräsbanan och hade tänkt rida lite, eller tja försöka i alla fall. Jessica hängde med ner på Tonin men dom brydde sig hon inte om alls så där var hon duktig!

Hon satte iväg i världens mest ökade trav med krökt nacke, volten blev bara större och större haha. Hon bara sprang som en tog, bockade varvet runt, stannade någon gång och ställde sig på bakbenen sen fortsatte hon i räserfart igen.. Hon var rent ut sagt galen! Tror hon sprang och höll på i 20 minuter, jag behövde inte smacka utan bara försöka vända varv någon gång ibland annars skötte hon den andra delen bra. Hon lugnade sig lite, jag hoppade upp. Känner hur hon snart hittar på något, kändes som om att sitta på en tickande bomb som vilken sekund som hellst skulle smälla. Tänkte att det får verkligen inte smälla utan jag måste hoppa av innan det smäller och blir kaos. Bromsen fungerade inte och när hon väl stannade blev hon lite sur och jag kände hur framdelen lyftes lite. Vi gick några steg till sen stannade hon snällt så jag hoppade av, ja efter typ en halv minut (överdriver inte det var liksom upp och ner igen). Ville ju inte hoppa av när hon skulle bli galen eller trilla av..

Sen drog det iväg igen och fy vad hon bockade! Haha hon tyckte verkligen det var roligt att få på sig sadeln idag, taggad var hon i stallet så det gick inte knäppa klart tränset heller, haha. Jaja kul att hon tyckte det var roligt, kanske bara för roligt dock ;)Blötfis

2011-12-29 ♥ 20:13:19 Allmänt Kommentarer (0)
Var ute i stallet en liten stund innan. Fyllde hö i "stormen", mockade Breas box och tog in henne. När hon kom i hagen så gick hon väldigt konstigt, inte så lustigt när jag fick se hur täcket hade blåst upp på rumpan.. Hon tyckte nog det var skönt att få komma in, ta av sig sitt blöta täcke och få ett fleece på sig. Hon var ju blöt på hela rumpan och ryggen så hon fick stå inne sen då hästarna en då skulle få komma in tidigare idag. Hann tyvärr inte borsta damen då jag och mamma var i stan en sväng, men lite mys hann vi allt med!saknar dig ♥

2011-12-29 ♥ 19:57:46 Allmänt Kommentarer (0)
Två långa år sen idag, tänk vad mycket som har hänt under den igentligen korta perioden. Saknar dig min fina ängel! 

Omotiverad häst och dåligt väder..

2011-12-29 ♥ 11:39:37 Allmänt Kommentarer (0)


Brea är så himla omotiverad till väldigt mycket nu, lite trist samtidigt som det är lika trist väder ute, regn eller storm. När man gör övningar från marken nu kan hon bara stanna mitt i och gå fram till mig med öronen bakåt och dumma sig, vara riktigt sur helt enkelt. Lika så när man hämtar henne ute i hagen kommer hon och försöker plocka poäng, tror hon är inne i någon härlig test period. Det enda som gäller för Brea nu (enligt hon själv) är ridning eller mys i stallet, det älskar hon! Ridningen tror jag aldrig hon tröttnar på, hon blir helt galen såfort man tar fram ett träns, där är hon hur motiverad som helst och försöker hela tiden göra sitt bästa. När man har henne inne i stallet för ryktning är hon också på väldigt bra humör men hon tar sina chanser! :) Hoppas på att det ska bli bättre väder så man kan pigga upp damen med lite ridning, sen tror jag också att vädret kan göra hästarna på lite dåligt humör, Brea hatar när det är kallt, blåsigt och regnit..

Trist väder

2011-12-28 ♥ 14:57:30 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det riktigt dåligt väder, en massa regn.. Hade annars tänkt ta en tur på Alice men får se sen om det blir av eller inte. Har varit ute i stallet en sväng, blandade maten och smörjde mina träns! Ska strax ut igen och fixa höet, ta in hästarna och borsta Brea, se om jag kan få av bakskorna på henne också med den nya och bättre tången! :)

Vill ha tillbaka den snön som var, undra om det blir någon mer snö? Känns inte så i alla fall med en massa plus grader i December!

Kommentar

2011-12-28 ♥ 11:17:52 Svar på frågor Kommentarer (0)
Jag betalar denna sadel själv, sen har jag fått pengar till sadeln i julklapp och så men det är mina pengar jag betalar den med. Min förra sadel betalade mamma en del på också, lite mer än halva men denna köper jag själv. All annan utrustning betalar jag också själv om jag vill ha ett nytt träns tex så betalar jag det själv :)

Tisdag

2011-12-27 ♥ 20:15:27 Allmänt Kommentarer (0)
Idag blev det en massa mys med Brea bara. Uppskattades nog, kletade också in hennes ben med svavel idag så nu har hon gula fina ben! :)
Orka inte skriva något speciellt, ska lägga mig framför tvn och se om det finns något kul att titta på!

Nya grimman

2011-12-27 ♥ 10:30:31 Allmänt Kommentarer (0)

Kom hem med en sadel..

2011-12-27 ♥ 10:08:41 Utrustning Kommentarer (1)
Igår när vi var på Charlies hade jag turen att Angelica jobbade så hon hjälpte mig med att titta efter någon sadel som kanske skulle kunna passa Brea. Vi hittade en som jag tog hem för att lägga på henne och se hur den ligger, den var hur skön som hellst så jag hoppas att den passar! Vi är lite osäkra men den såg ut att ligga ganska bra, inte helt tokigt men vi är inte helt säkra så jag har skrivit till Angelica och se om hon kan komma någon eftermiddag och kika! :)Gårdagens shopping!

2011-12-27 ♥ 10:06:03 Utrustning Kommentarer (0)

Inget internet

2011-12-27 ♥ 09:48:09 Allmänt Kommentarer (0)
Igår hade jag inget internet då jag är kattvakt hos morbror, de har internet men kom inte in på det men ikväll är det förhoppningsvis fixat. Igår var jag i stan, Rea på både Hööks och Charlies så hittade en del och kom också hem med en ovääntad sak. Lägger ut sen vad jag handlade, blev mest små saker. 
Efter det blev det en sväng ut i stallet, tog in Brea och så blev det en massa mys, äntligen! Har inte hunnit ta in henne nu på cirka 2 dagar och hon tyckte verkligen det var skönt att få komma in, när jag ställde henne i gången stod hon och vilade till och med :)

Dålig uppdatering igår..

2011-12-26 ♥ 09:19:42 Allmänt Kommentarer (1)
Igår blev det ingen speciell uppdatering, släppte ut hästarna med mamma sen tog jag det lugnt. Var ute i stallet och mockade och lite sådant en snabbis och gjorde så långt jag hann innan jag åkte till pappa för julfirande en gång till fast med pappas släckt. Var jätte kul, många i min släckt på pappas sida bor ju en bit ifrån som stockholm, Göteborg och Halmstad så vi träffas ju inte jätte ofta precis :)
Fick lite roliga julklappar där också såklart:
- En bok
- "Bra och ha" låda
- Presentkort på ett Spa i Halmstad
- En jätte söt sommar topp
- En stickad halsduk
- Pengar
- Personlig kalender

Ja det var nog det, som vanligt glömmer man hälften! Idag ska jag en sväng in till Hööks, kanske Charlies också vi får se för det är ju 50% på Hööks så det får vi inte missa! ;)

Julafton

2011-12-24 ♥ 22:14:38 Allmänt Kommentarer (0)
Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag! Fått en massa saker, ätit god mat och träffat massa folk. Har idag hunnit vara på tre ställen och firat jul, hos pappas sambos föräldrar, mammas sambos föräldrar och hos mormor och morfar med morbror och sambo! Och imorgon ska jag fira jul en gång till hos pappa med farfar (plus sambo), farmor, mina två fastrar och gammelfarmor! :)
Idag har jag i alla fått:
 • ögonbrynstrimmer
 • 1000 kr till sadel
 • En mjuk gosig stall tröja
 • Två böcker (naturlig hästhållning - foder och brister av ämnen)
 • Armband
 • Locktång
 • Presentkort på Charlies - 500 kr
 • Presentkort på H&M - 150 kr
 • 1500 kr
 • Fina mjuka raggsockar
 • mjuka pyjamasbyxor
Hoppas ni också haft en bra jul!

God jul !

2011-12-24 ♥ 09:04:43 Allmänt Kommentarer (0)
Gick upp vid halv 7 idag och släppte ut hästarna med mamma, sen fixade vi även stallet så nu är allt klart och jag sitter och äter frukost. Ska strax fixa håret och göra mig iordning, sen åker vi till mormor och morfar! 
God jul! :)

Upphittad tand..

2011-12-23 ♥ 19:32:02 Allmänt Kommentarer (0)
Har inte haft inne Brea idag faktiskt, hjälpt mamma att slå in en himla massa paket och lite så. Fyllt hö och fixat maten till hästarna. Lina hittade också Breas ena kindtand i hennes box, se där.Dålig bild, men ja en tand..

RSS 2.0